Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica Nujno me želi nazaj, prosim preberite, pomoč

Nujno me želi nazaj, prosim preberite, pomoč

Spoštovani!
Pred letom sem vam pisala o fantu s katerim sem bila 3 leta in ga na koncu pustila, ker me je silil hujšati, me spreminjal, spravil v anoreksijo, povzročil gastritis, o bolezni v družini, in o tem, da sem spoznala novega fanta in me je strah zaupati. Upam, da si boste vzeli trenutek časa, rabim pogovor. Naj povem, stara sem 18.

Rabim malo podpore in kakšno lepo besedo. Namreč zdaj po skoraj letu in pol sem končala razmerje. Upam,, da sem storila prav? Moja napaka je, da se preveč navežem. Ta fant ni bil pretirano slab, imela sva lepe, trenutke, bil je ob meni ko sem to rabila,me podpiral, bil romantičen, počel z menoj stvari četudi mu niso bile ok, se je prilagajal,

a zadnje čase (mesece) sem začela poslušati zdravo pamet. v tem letu je odhajal, me puščal v bolečini, solzah, me zapustil ene 5x, jaz mu dajala šanse. Sicer prihaja iz take familije, kjer je bila zapuščanje rutina in vem, da mu je vse to NOVO. Bil je zapuščen s strani staršev, vajen pobefgov ob krizah…

Ko me je pred zadnjič zapustil po tednu dni, sem ga 7 dni prebolevala, jokala, počela vse, da bi ostala “ok”, ga ponovno sprejela nazaj, ker sem oseba, ki ljubi s celim srcem in se pretirano naveže.
Obljubil, da več ne bo. A me ta mesec pustil še 1x, jaz pa laufala za njim v spalni srajci, bosa, v minusu, ob petih zjutraj in ga ustavila.

Sicer vem, da me ne bi bil sposoben pustit ZA VEDNO, saj ima SAMO mene… In tega se zaveda, je kar malo odvisen od mene.

Stanje se je slabšalo, imel je izpade jeze čez celo jezo, niti osnovnih o bljub se ni držal, je raje čas zapravil za igercami, zaprt v sobo, mene prosil, da grem domov, da želi biti sam ( saj ga razumem tudi kolege potrebuje in njegov hobi) . Imel finte..čez 5 ur si premislil češ, da aj ne grem in me je 4 ure prosil

. In ko sva se skregala je bil polom, pripričan, da so mi vsi več od njega, da je on “najslabši” se smilil samemu sebi. Dva tedna se nisva ne videla, ne slišala, ker je hotel bit SAM. Sem ga vmes 2x na zmenek povabila, me zavrnil, da mu ni z mano za bit. On bi bil samo v sobi, za igercami,( in mi je bedno z njim počet nekaj, kar vem, da se on trudi meni prilagajat) jaz pa zunanji človek, povezana z naravo, živalmi…

Prvič sem srcu rekla ne, in pameti rekla DA, ga pustila.
Mislim… Hudo mi je, ker sem mislila, da bom tokrat srečna, še zadnjič zaupala, slabe izkušnje z moškimi sem imela od nekdaj. ( od mojga pijanega očeta naprej) In res težko mi je bilo zaupati temu fantu… Mesece je blo vse ok, sem se navezala, zapeljal in pripričal me je z besedami, pogledi, romantiko, iskrenostjo… Zavedel me je.
Imam par dobrih kolegov… Ki mi lajšajo bolečino in pomagajo skoz vse.
Glejte od 14. leta in do sedaj do skoraj 19. sem bila od nekoga dekle, v zvezah. Ne poznam drugačnega življenja, kako je bit samski, kdo me bo ščitil ko gremo ven, na žur, kdo mi bo dajal ljubezen, poljibe ko bo doma hudo… MORAM SE NAUČITI sama reševati težave, samo vajena sem, da je vedno partner z mano. NE SMEM več viseti na drugih, to vem. Pred kratkim je dedek zbolel že za 4. rakom in bo verjetno umrl, babico sem izgubila pred kratkim, poleti, zdaj pa še mama hude težave s srcem, ress je hudo…
Oče je… oseba kateri NE zaupam.

Zdaj se nisva videla in mi že 3 dni joče po telefonu, Pa me prosi naj se vrnem . se mi joko po fonu ono res iskreno . Pa da nima nobenga priznal vse napake. Sam sebi reko da je prasec mi reko puncka moja prosim oprosti mi.
Pol se joko da nima razloga za zivet . Da sem bla edina ki sn ga znala osrecit.

ostala sem trdna in mu povedla vse realno in, da ne bo šlo.

Rekel, ko da je šel ven z eno ker ga je povaibla pa da ga je hotela poljubit in se je samo zlomil pa jokal kot 5 letni otrok pa ji priznal da ne more vec pa šel.
Ok to me malo bode ker pa mu sreco privoscim…

In po facebooku je nadaljeval. Njegova sporočila:

” A. to je moje zadnjo sporocilo namenjeno tebi tako da glej fajn se drzi. Vedno sem te ljubil ce,prav vem da dvomis trenutno v mene in v to koliko sem te ampak moje srce se danes bije samo v ritmu tebe. Vem, da ce bom prosil za to da me bos sprejela nazaj, bo neuspesno ,na zalost ampak anja zapomni si, i have allways loved you .

In ce bos si premislila bom te sprejel nazaj v prvem momentu . Moj namen ni bil se igrati z tabo in tvojimi custvi priznam pa da nisem vedel kaj si sploh zelim nisem vedel, kaj naj pricakujem od prihodnosti ampak zdaj ko vem da tebe vec ni pricakujem samo nesreco in zalost v prihodnosti , upam da mi bos lahko oprostila in globoko v sebi upam da me bos nazaj sprejela.

ampak zapomni si nisem se nikoli zelel igrati z tvojimi custvi ljubim te in vedno te bom. samo povej mi ce si res pripravljena proc vrecti vse kar sma mela, vem da, sma ima slabe izkusnje. zlo dosti . ampak ne pozabi na vse dobre !!!!!

ker to kaj sem vceraj slisal se mi je slisalo kot da bi jaz govoril. ker kolko jaz tebe poznam se nebi predala nikoli ! nikoli !!! se nebi predala vsaj tista ki sem jo jaz ljubil nikoli.”

Naj povem, da se vlečejo še danes in obširno

Piše, da ima 40 celzija vročine in, da mi je pripravljen se vrniti in dokazati, da se bo spremenil, najdel službo, se joče, in hoče na vso silo z vročino priti peš do mene, vse nardit, bla bla.

LAHKO DOBIM MNENJE?

Jaz ne vem,če sem pripravljena še 1x to vse skozi dajat, ker je vseeno nezrel in mu ne zaupam več… In menim, da sem premlada, da moram uživati…Saj sem od 14 leta bila od nekoga dekle.

KAJ STORITI?
Zmedena sem, ga ljubim, še vedno, a živcev in moči pa več nimam….

PROSIM POMAGAJTE.-

Ta nočna mora, ki jo doživljaš, je res nevzdržna in ti seveda jemlje energijo, ki jo sicer nujno potrebuješ za jasno razmišljanje in trdne odločitve.

Jaz osebno vidim, da te ta tvoj bivši fant čustveno izsiljuje. To je čustveno nasilje, saj s takimi FB sporočili jasno govori, da je on uboga žrtev, ki se ti predaja na razpolago in se ti moraš odločiti in v kolikor se boš odločila zanj, ti bo takoj na voljo. To pa je daleč od resnice. S takimi sporočili v resnici samo vzbuja občutke, da si slaba, da si nesramna, ker se ne odločiš zanj, da si krivična, da si nefer. Skratka slaba oseba, kar pa je daleč od resnice.

Kot prvo on ni nobena žrtev, ker si ga pustila zaradi katastrofalnega obnašanja, ker te je v roku enega mesca pustil več kot enkrat. Če te je na redni bazi zapuščal, to ne govori v prid temu, da si te želi. To, da te nekdo pusti, govori, da te ne želi. Če pa te je zapuščal kar tako, za hec ali pa sploh ne ve zakaj, sploh ne more govoriti o ljubezni, ker nima pojma, kaj ljubezen je.

To, da si tej nori psihični igrici rekla ne in ga zapustila, je edino pravilno, ker si se s tem postavila zase in dala jasno sporočilo, da ne dovoliš, da se nekdo do tebe tako obnaša. Tudi, če so bili lepi trenutki, dvomim, da bi lahko odtehtali psihično nasilje, ki ga je izvajal. Konec koncev, če bi bil tako super fant, se verjetno ne bi obnašal tako grozno.

Kar se tiče njegovih izpadov, ki jih razumljivo težko prenašaš, se jim lahko izogneš. Lahko mu odločno poveš, da si se odločila, da je med vama dokončno konec in da te naj pusti na miru. Če to ne zaleže, lahko njegov FB profil preprosto blokiraš, prav tako lahko njegovo številko. Ko tega pritiska več ne bo v tvojem življenju, se boš gotovo počutila bolje.

Kar pa se tiče težkih družinskih situacij, ki si se jih le dotaknila, pa je pomembno, da jih razrešiš. To je zelo težko narediti sam, zato bi bilo zelo dobro, da si najdeš kakšnega terapevta. Verjamem, da v težki situaciji brez službe, denarja in podpore staršev misliš, da si tega ne moreš privoščiti. Veliko zakonskih in družinskih terapevtskih centrov nudi tudi brezplačno pomoč ali pa pomoč za simbolni prispevek.

Korak k terapevtu je zelo pomemben, ker boš samo v dobrem terapevtskem odnosu lahko predelala težka čustva in travme, ki si jih doživela. Takrat pa boš lahko začela ljubiti drugače in drugačne ljudi. Dober fant bo le češnja na tortici osebne rasti.

Naj pa še povem, da mi je hudo, ga zelo pogrešam, mislim nanj, ampak sem izgubljena, zdaj imam že tri dni redno glavobole, ne morem spati, konstantno ga sanjam… A ne vem… Izgubljena sem.
Kakšno je sploh zdravo razmerje?
Do sedaj sem imela dva in imam premalo izkušenj.

Strah me je, da bom naletela še na slabšega, kajti on me je vsaj sprejel v celoti, s vsemi napakami vred.

lp

Lepo pozdravljeni.

zdravo razmerje je odnos, kjer je spoštovanje in občutek, da si sprejet, da si drugemu vreden in predvsem, da mu je mar zate in za tvoja občutja. Zelo mladi ste še, iščete se še v odnosih, iščete zdravo mero vsega, kar spada v odnos. Prihajate iz družine, kjer je bil prisoten alkohol. Obe veva, da je zaradi tega in še marsičesa drugega bilo otroštvo težko, brez bližine z nekom, ki bi vas čutil in imel rad. Pa ne, da vas starši niso imeli radi, le odnosi v družini so bili kaotični in stresni, ta stres pa se sedaj nadaljuje v odnose z moškimi.

Vi ste zanj kar ves čas na razpolago, mu stojite vedno ob strani in imate veliko srce, ne glede na to, kaj vam počne in kako globoko vas prizadene. Vedno se lahko vrne, ker je tako ubog in trpi in nesrečen in žalosten, z vročino… in vi vedno popustite. Kako to, da se vam tako smili, ima on tudi sočutje do vas, ko vas zapušča in do tega, kako se vi počutite ob njem? To ni ljubeze do sebe, to je nesprejemanje sebe in sovraštvo do sebe. Imeti sebe rad pomeni, si ne dovoliti, da te drugi zlorabljajo in izkoriščajo. Imeti sebe rad pomeni, da pričakuješ spoštljiv odnos od drugega in ga tudi dobiš.

Ta odnos se bo v tem stilu, kot poteka trenutno najverjetneje tudi nadaljeval. vaša vloga bo vedno ta, da ga pobirate s ceste, njegova pa bo vedno ta, da bo odhajal in vedno znova prosil, če lahko pride nazaj. Je to odnos, ki vam je blizu in ga želite živeti? Iskreno si odgovorite, kajti v tem odnosu je nekaj, kar je vam domače od doma, od očeta, zato se tako močno navežete in zato ga tako težko spustite. Pa vendar bi bilo za vas osvobajajoče, če bi prekinili te boleče odnose, si vzeli čas in prečutili, kam naprej v življenju in kako, na kak način, s kakšnim moškim. Vstopate v svet odraslih, vse poti imate odprte, ni potrebno, da so vaši odnosi boleči in nenehno v občutkih zapuščenosti. Obstaja druačen svet, ki si ga morate dovoliti začeti živeti od znotraj in ga tudi pričakovati navzven.

Vse dobro vam želim in srečno.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva - Zakonski in družinski center (Ljubljana in Ptuj) Telefon: 030/333-009 E-pošta: [email protected] http://www.midva.si

Sem si šele sedaj prebrala oba Vaša odgovora za katera se Vam najlepše in iz srca zahvaljujem!

Veste odprli ste mi oči, dali misliti marsikaj, in ko bo hudo si bom znova vse skupaj prebrala vsakokrat.

Želela bi reči, da včasih potrebuješ besedo nekoga, ki ti ni znan, da ti pove kako in kaj, vesela pa sem, da imam prijatelje brez katerih bi morda popustila in se vrnila vedoč, da bi bila to napaka.

In samo Vi ste mi manjkali, za piko na i.

HVALA iz srca za izčrpne odgovore, sploh, ker sem osemnajstletnica in marsikdo bi zamahnil z roko.

Lep pozdrav in vse dobro!

Ne bom se vrnila.

New Report

Close