Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Nujno: izpuščaji

Nujno: izpuščaji

Pozdravljeni, nujno vas prosim za pomoč!
Stara sem 23 let in imam že nekaj let neznano kožno alergijo, ki se pokaže s rdečimi izpuščaji po telesu in obrazu. Vse se je začelo v pozni adelscenci, ko sem bila nekega dne pod velikim stresom. Zvečer sem zatekla po celem telesu; sprva so se pojavili majhni srbeči rdeči izpuščajčki ki so se zelo razširili. So mehki na otip, ob pritisku pobledijo. Čez čas se povežejo, razširijo, postanejo precej veliki. Znova so se pojavil pozimi, letos pa prvič poleti.
Minuli mesec je bil zelo stresen; smrt v družini, bila sem operirana na nogi in precej prestrašena, težave in prepiri s partnerjem… Zdravnca me je poslala na testiranje, vendar ne morem iti nanj, ker sem vsak dan na tabletah, za testiranje pa moram biti “čista” vsaj tri dni.
Jemljem Cezera tablete 4mg in Medrol 16mg ali 32mg… Bojim se stranskih učinkov medrola, zato ga jemljem minimalno… S mazlom se mažem le po predelu telesa in ne po obrazu, ker tanjša kožo.
Ne vem kaj narediti. Skušam obvladovati stres, vendar se ne morem izogniti okolju v katerem živim in ljudem okoli sebe. Mislim da je stres glavn krvec izpuščajev.
Alergja na hrano ne pride v poštev, ker se izpuščaji pojavjo tudi, če cel dan ne zaužijem ničesar.
Po tuširanju se navadno pojavi kak izpuščajček, ne glede na to kako delkaten izdelek uporabm. Kožo s brisačo ne drgnem, le “popivnam” vendar se pojavjo vseeno.
Na soncu se počutm grozno. Vsi užvajo na sončenju, mene pa takoj začne vse skelet. Imam zelo bledo kožo, katera ne more porjaveti. Na sončnh žarkh takoj čutm bolečno, podobno kot pri barvanju las, ko mi malo peroksida kapne na kožo. Ne barvam si las že nekaj časa, seveda…
Ob težjh fizičnh naporh, ko sem pordečim v lica, hitro dobim izpuščaj ali dva. Tudi ob kontaktu s volno. Vse to postaja grozno. Ponavadi gre zadeva tako:
Nekaj me razburi, dvgne se mi adrenalin itd, popolnoma normalna človeška reakcja (žalost na pogrebu, strah pred operacjo, jeza v prepru…), dokler m adrenalin divja je vse OK, ko pa se pomirim začutm razbijanje srca in srbečico na določenem delu telesa (lica, brada, dekolte, prsa, roke, stegna, kolena, včash še kje drugje ali pa kar vse skupaj), rahlo se mi poveča temperatura, pogosto mi žarjo in otečejo ušesa in srčni utrp se dolgo ne pomiri… Vzamem tablete in ležim s obkladkom na obrazu. Zjutraj zpuščajev več ni, vendar se skoz dan vrnejo in tako naprej…
Moj obraz zgleda grozen. Srbi me, nervozna sem, ljudje me pa gledajo, kot da sem kužna. Moja samopodoba je že precej načeta… Ne morem hoditi taka v službo, na faks… ne vem več kaj naredti… Prosim pomagajte mi, morda s nasvetom, morda ima kdo podobno težavo?

Stres in izpuščaji?? Je to res možno?

stres in izpušaji ja so možni, ampak pri meni se je pojavilo skupaj z alergijo na določeno hrano in ne ni je malo. bo treba pisat dnevnik kaj ješ kaj piješ in kdja je reakcija, šele tako lahko rečeš da definitivno pa hrana ni kriva, ker dvomim da več mesecev preživiš na vodi in nič druga, da lahko rečeš hrana ni kriva

New Report

Close