Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Nujno! Bakterijski meningitis? Otrok star 4leta.

Nujno! Bakterijski meningitis? Otrok star 4leta.

Pozdravljeni,

sin star 4leta je vceraj popoldan zacel stokati, da ga boli trebuscek. Danes se je zjutraj zbudil z vrocino do 39 in cel dan stokal, da ga boli vrat in glava, nekajkrat je omenil tudi komolce in kolena. Predvsem pa stoka za trebuscek. Na dezurni mi niso obrazlozili krvnega izvida, le da naj prideva nazaj ce bi bruhal. Po calpolu se mu je vrocina znizala in bolecine zmanjsale. Cakam da calpol popusti, ce se bo zgodba ponovila. Ne kaslja, ne smrka, nima driske urinira normalno. Zavraca hrano, pije normalno. Skrbijo me ti cudni simptomi, zato bi lepo prosila za obrazlozitev krvnega izvida. Predvsem me skrbijo razna bakterijska obolenja kot so bakterijski meningitis ali karkoli podobnega. Ali je lahko tudi kaj drugega? Kaksne bezgavke? Ze od majhnega se mu na zatilju obcasno povecajo bezgavke ki se ne povecajo ob obolenjih ampak kar tako. Trenutno nima povecanih. Sem zelo v skrbeh zato bi prosila za hiter odgovor.

Levkociti 10.6
Eritrociti 4.89
Hemoglobin 125
Hematrokrit 0,370
Mcv 76
Mch 25,6
Mchc 338
Trombociti 238
Segmentirani 78,6
Limfociti 5,3
Monociti 14.0
Epzinofilci 1,6
Bazofilci 0.5
Segmentirani 8.3
Limfociti 0.6
Monociti 1.5
Eozinofilci 0.20
Bazofilci 0.10

Lep pozdrav, Ota

Otrok preboleva virusno okužbo, iz krvnega izvida nič ne kaže na bakterijsko.
Pomembni znaki pri meningitisu so hud glavobol, ki ne izzveni po paracetamolu, razdražljivost, otroka moti svetloba (ne more gledati televizije, svetlečih ekranov), trd vrat in bruhanje pa sta kasnejša znaka.
Po opisu ni znakov, ki bi kazali na hudo bakterijsko okužbo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close