Nujno ali ne?
Pozdravljeni!
Pred dobrim tednom so se mi po nogah začele pojavljati pike, ki so močno srbele. Če sem si spraskala so postale izbočene, kot da bi me opekla kopriva. Po treh dneh sem šla k zdravniku, kjer sem dobila infuzijo (fiziološka + medrol), ter tablete proti alergiji Telfast. Stanje se je za 2 dni izboljšalo, potem pa so se pike pojavile še po trebuhu in rokah. Ker me je neznosno srbelo sem šla zopet k zdravniku. Rekel je naj še naprej jem Telfast in čez 3 dni pridem na kontrolo. V noči pred kontrolo sem se zbudila, ker me je srbelo po obrazu. Bila sem rahlo otečena in imela težave z dihanjem. Odšla sem k dežurnemu zdravniku, kjer sem dobila injekcijo medrola. Stanje po obrazu se je izboljšalo, pike po rokah in nogah so me še vedno rahlo srbele. Zjutraj sem odšla na kontrolo k svojemu zdravniku in mu razložim stanje. Napiše napotnico za dermatologa, naj grem še isti dan na pregled. Pridem do sestre da mi potrdi napotnico, poleg nje sedi dežurna zdravnica, pri kateri sem ponoči dobila medrol. Reče da me zaradi take stvari pri dermatologu ne bodo sprejeli in naj se lepo naročim in čakam da pridem na vrsto, saj stvar ni nujna. Sedaj pa ne vem, ali jaz pretiravam, ali po novem ni nujno če imaš težave z dihanjem in srbenje po celem telesu? Ko sem se nazadnje naročila pri dermatologu sem čakala na vrsto pol leta.
Lp, Avrora
Bila sem že pred časom na testiranju ko sem imela težave, ker sem jemala Amoksiklav (alergija na penicilin). Testi niso ničesar pokazali, razen minimalna alergija na mačjo dlako. Takrat so mi pač odsvetovali jemanje teh antibiotikov, mačkov pa tako ali tako nimam v bližini.
Jedla nisem nič neobičajnega, zamenjala sem gel za tuširanje in kremo. Sem študirala da bi to lahko bil vzrok. Če se stanje ne izboljša bo očitno treba res samoplačniško… le tako ni problema s čakalnimi vrstami 🙂