Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Nujno- alergija

Nujno- alergija

Joj, danes sem bila na kosilu v Kitajski restavraciji (ne prvič, ziher pa zadnjič) in zdaj imam cel obraz marogast. Rdeč, izpuščaji, srbeč. Je lahko to še od česa drugega kot od današnjega kosila? Do danes nisem imela nikakršnih alergij.

veliko ljudi je elergično na arašide,kar pa v kitajskih jedeh velikokrat uporabljajo…v lekarni dobiš tablete proti alergiji brez recepta,pa hitro pomagajo

Seveda je lahko od marsičesa. Kako pa naj mi vemo, kaj si imela za kosilo in ali si ž kdaj prej (in kolikokrat to jedla) ter kaj si še drugega počela, da bi lahko prišlo do alergije.

Torej: ja, lahko je od tega kosila, lahko pa tudi od česa drugega. Zdaj pa veš toliko kot prej.:)

Alergije pridejo čez noč in ni nujno, da so zanje krivi kitajci.

35 let sem lahko jedla jabolka, potem pa čez noč nič več – zaradi alergije. Enako se je kasneje zgodilo še s češnjami in marelicami.
Bodi pozorna kaj ješ, če se ti kaj podobnega še kdaj zgodi.

Tako se je meni iz enega na drugi dan pojavila alergija na arašide. 27 let nobenih problemov potem pa enkrat po zaužitju arašidov hude bolečine v trebuhu, slabost, driska, bruhanje. To sem povezala šele s tem, ko sem kmalu po tistem šla na ponovno testiranje in so arašidi padli kar v razred 5.

Sem se pa nekaj časa nazaj v to prepričala, saj sem pojedla max. 10 arašidov in sem čez dve uri dobila krče in drisko.

Pa še vprašanje malce izven konteksta. V razred 4 je padla oljka. Sedaj me pa zanima ali to pomeni samo alergija na oljko kot drevo ali tudi na olivno olje ter same olive?

Hvala!

New Report

Close