Najdi forum

Pozdravljeni !
Moj brat je bil lansko leto 10 dni na zdravljenju v psihiatrčni bolnišnici.
Doživljal je hudo stisko in si domišljal razne neresnice ( da razdira pare, da ga želijo umoriti, da mu s televizije pošiljajo razna znamenja, da so tudi zdravniki povezani med seboj in ga želijo vsi umoriti, da ga nagovarjajo na samomor, razne napise na oblekah si razlaga povsem nelogično in vse karkoli se dogaja v svetu in karkoli kdo reče je namenjeno njemu).Nihče ga ne more prepričati, da si vse to samo domišlja in da je bolan.Prepričan je, da je vse to res in mu nihče ne verjame.
Oče ga je predčasno vzel domov in obljubil, da bo skrbel, da bo jemal zdravila. Dva tedna jih je jemal, potem ni več hotel, ker je rekel da mu poberejo vso moč. Vdal se je alkoholu, ki pa ga popije ogromno. Zraven piva mora obvezno popiti še žgano pijačo.Doma je zelo agresiven. Niti besede mu ne smeš reči, drugače znori.Fizično še ni nikogar napadel, a včasih me je strah, da bo. Med drugimi ljudmi je umirjen.Izolira se od drugih, če pa je v družbi je v glavnem tiho. V tem tednu je že dvakrat izginil. Namesto, da bi šel na delo, je odšel prav v drugo smer.
Slučajno sem ga srečala v nekem kraju ko je ravno zavil proti gostilni in ga prepričala, da je šel domov. Čez nekaj dni je prišel njegov sodelavec in ga prepričal, da gre na delo. Šel je po avto in odšel neznano. Čez nekaj dni so iz drugega konca Slovenije sredi noči poklicali miličniki in rekli, da se nenavadno obnaša.Pri njem so dobili tudi marihuano.Danes pa so poklicali iz psihiatrične bolnišnice Begunje in povedali, da so ga pripeljali tja. Zdravnica je rekla, da se danes bolje počuti in da želi domov.Spustili ga bodo le če ga pridemo mi iskat.Rekla sem ji da se bomo doma pogovorili in ji sporočili kako se bomo odločili.
Prosim, če mi lahko svetujete pri odločitvi.Se vam zdi pametno, da ga vzamemo iz bolnišnice?

Spoštovana Maja, po vašem pisanju sklepam, da brat ob zadnjem odpustu še ni dosegel kritičnosti do bolezni in da nmu je oče z zahtevo po predčasnem odpustu napravil medvedjo uslugo.Svetujem vam,. da brata obiskujete in da se čim bolj natančno pogovorite tudi z njegovim zdravnikom. Pozanimajte se predvsem, kako gleda brat na svojo bolezen, kakšna oblika nadalnjega zdravljenja bo najboljša( pogostnost kontrol, morebitne mesečne injekcije zdravila ipd)Ne izsiljujte prezgodnjega odpusta, oceno kdaj bo zanj pravi čas prepustite zdravniku.Če to ne bo kmalu, se dogovorite za proste izhode preko vikenda, oziroma brata pogosto obiskujte, da ne bo imel občutka da se ga sramujete ali ga nočete videvati.

New Report

Close