Najdi forum

Nujno !!!

Lep pozdrav!

Pred sedmimi tedni sem bila na slikanju hrbtenice (na priporočilo ortopeda), a takrat še nisem vedela da sem morda noseča, saj imam neredne menstruacije.
Sedaj se je izkazalo, da sem res. Izračunala sem, da bi morala tedaj ob slikanju bti noseča 4-5 tednov. Otroka si zelo želim. Povejte, ali bo to rentgensko slikanje kaj škodilo otroku?

Hvala za vaš odgovor in še veliko sreče v bodoče pri vašem delu!

LP
Neva

Draga Neva,

absorbirane doze so pri takšnem rtg. slikanju hrbtenice tako majhne, da ne povzročajo prirojenih napak. Nikar zaradi tega ne obupajte nad to nosečnostjo.
Dogovorite se s svojim ginekologom, da bo skrbno nadzoroval vašo nosečnost.

Lp

lep pozdrav neva

sama sem bila izpostavjena rtg slikanju v 4 tednu nosecnosti. (steto od prvega dne zadnje menstruacije).
rtg slikanje so mi delali v tujini. cez 2 dni sem izvedela da sem noseca. rentgenolog ki mi je delal rentgen je rekel takoj na splav, ginekolog v tujini prav tako. Nato sem se odpravila na kliniko za genetiko v Ljubljani kjer so me popoloma pomirili. Rekli so da lahko otroka donosim in za nosecnost sem se tudi odlocila. Sedaj sem noseca 4 mesece in ne vem kaj bo ko se bo otrok rodil samo besede strokovnjakov v Sloveniji so me prepricale in tako se nisem odlocila za splav. Res si nisem mogla predstavljati da je lahko medicina v razdalji 500 km tako razlicna. Sedaj obiskujem ginekologa v Sloveniji in jim povsem zaupam!

Upam da nisi splavila in da si ze srecna nosecnica!

New Report

Close