Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Nujno!

Nujno!

Spoštovani primarij,

prihodnji teden sem naročena na poseg – biopsija (na temenu lasišča imam po odstranitvi fibroma že leto in pol težave, pojavljajo se mi ekcematoidna žarišča s krustami, ki so se ob zadnjem vnetju celo zagnojila). Po jemanju antibiotika in mazila Fucidin se je zadeva zelo hitro “čudežno” zazdravila. Sedaj stanje miruje.
Svetujte mi prosim, ali je poseg vseeno potreben?? Ker mi bodo odščipnili del za vzorec, me zanima, ali bo res ostala brazgotina in ne bodo več rasli tam lasje????

Po obrazu pa imam drugačne izpuščaje (kot rdeče lise, papule), za kar so dermatolog in ginekolog potrdili, da gre za porast moških hormonov. Zadeva je postala zelo nadležna, ker sem vedno imela čudovito kožo, brez aken. Celo življenje ne uporabljam nobene kozmetike za obraz. Tudi na rokah (dlani, prsti) so bila ekcematoidna žarišča, delno na palcih obeh nog.

Več kot leto dni izostaja tudi mesečno perilo. Ciklusi so neredni, imam le rjav izcedek, ki traja dan dva, brez krvavitev. Ovulacij ni. Kar je popolnoma nelogično mojemu ginekologu, ker pravi, da se to ne bi smelo zgoditi, ker sem nedavno rodila. Njegovo mnenje je, da gre v ozadju za hormonsko motnjo, ki je mora rešiti dermatolog v sodelovanju z endokrinologom, ker on po opravljenih pregledih ne vidi vzroka v gin.področju. Gospod je priznani strokovnjak v SLO, tako kot vi.

Iz vranje gostih las imam le v letu in pol izredno redke lase, ogromno jih je izpadlo. Počutje: izredna utrujenost. Teža: 59 kg pri 1,73 višine.

Vse omenjene težave so se pričele počasi razvijati ko sem prvič rodila pred dvemi leti. Sedaj sem stara 32 let. Vzroka ne najdejo. Vrtim se v krogu med dermatologom&ginekologom. Prvi bi sedaj delal biopsijo, da vidi, kaj se dogaja na lasišču, drugi pa se bo najbrž odločil tudi za laparoskopijo in druge preiskave (HSG). Hormonske so bile b.p.

Iz zdrave, privlačne ženske polne energije, sem sedaj le še senca sebe. Svetujte mi, rotim vas iskreno, da mi pomagate. Kaj je potrebno storiti? Kam moram iti?

Zelo vam bom hvaležna za odgovor.

lep pozdrav.

Pozdrav!

ker ste označili stvar kot nujno vam vseeno odgovarjam, kljub obvestilu, da sem odsoten.

Preveč stvari ste navedli in premalo, da bi lahko ocenil potrebno ali nepotrebnost posega.
Endokrinolog- ginekolog mislim, da je prava rešitev. na Ginekol. kliniki se je s tem ukvarjala prof. Medenova.

Upam, da se bo stvar tam odvila v pravo smer.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Sporočite mi svoj elektronski naslov ali tel. številko na moj elektronski naslov in brezplačno vam bom posredoval koristne informacije z željo, da čimprej ozdravite. Zaupajte mi.
[email protected]

New Report

Close