Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija nujna operacija-moznost?

nujna operacija-moznost?

pozdravljeni!

Stara sem 19 let in že skoraj slepa, imam dioptrijo PWR-7.00 BC8.6 DIA 14.0. Ja vem skoraj slepa. Zanimajo me možnosti operacije zanima me tudi ali sploh lahko opravljam vozniški izpit? Bojim se iti sploh vprašat, ker se bojim zavrnitve, ker me bo potrlo. Sem pa oseba polna življenja v sebi in pripravljena kakorkoli na izboljšanje vida.

Malo me je strah a se vseeno veselim vašega odgovora.

Tina

Svetovala bi, da se z operacijo malo počaka zaradi starosti, vsaj do 21 leta. Dobro je, da je dioptrija čim bolj stabilna. Pred operacijo je potrebno narediti preiskave, na osnovi katerih se lahko šele odločimo ali ste primerni za operacijo.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Da te malo opogumim. Imam še višjo dioptrijo kot ti. Nimam se za skoraj slepo, ampak na vse skupaj gledam kot, da moram nosit očala in leče. Te pa zelo razumem, ker sem se v tvojih letih bala kot ti. Dolga leta nisem šla na pregled za vozniški izpit, ker so mi vsi OPTIKI na hitro rekli”Vi pa ne bi mogli vozit, saj ste skoraj slepa.” In jaz sem verjela, ker sem bila prepričana, da imajo prav. Pri 36. letih sem se opogumila, ker mi je OFTALMOLOGINJA rekla, da z lečami vidim dovolj. Šla sem na pregled, moj vid zadošča. Izpit sem opravilča brez težav in sem že kar prekaljena voznica. Res ne morem vozit z očali, z lečami pa kamorkoli.
Ne boj se! Pot pod noge in na pregled. Veliko sreče ti želim.

New Report

Close