Nuhalna svetlina
Pozdravljeni,
Čez teden in pol sem pri vas dogovorjena za nuhalno svetlino (noseča bom 12t 4d). Zanima me če se nuhalna svetlina lahko opravi preko vaginalnega UZ ali je potrebno “UZ narediti na trebuščku”?
Namreč pred slabim letom sem bila operirana na trebuhu (pri abraziji je prišlo do preforacije mehurja) in sem bila klasično operirana (kot da bi imela narejen carski rez, imela sem 11 šivov).
Pred tednom dni sem bila na UZ in se je opravljal preko trebuha in prav po rezu. Sicer je lepa brazgotina, ampak me je UZ bolel. Nisem nič rekla in sem bila tiho.Imam visok prag bolečine, ampak me je resnično bolelo.
Ne glede kako opravljate oz.merite nuhalno svetlino pridem vseeno k vam:), ampak me zanima če se lahko opravi tudi vaginalno?
Zanima pa me tudi namreč zanosila sem po IVF. Ko sem se naročala na NS nisem sestri tega omenila. Bi bilo potrebno?
Želim vam lep dan in vas lepo pozdravljam.
S spoštovanjem,
Tanja
Spoštovani,
običajno NS delamo preko trebuha, ker je manj “obremenjujoče” ampak včasih zaradi salbe vidljivosti preiskavo opravimo tudi vaginalno, Nekoliko je pri vaginalnem pregledu včasih problem dobiti plod v pravi položaj, saj nimamo toliko manevrskega prostora in ga ne moremo gledati iz toliko možnih kotov. kakorkoli, prepričan sem, da se bova lahko dogovorila. Če bo preiskava preko trebuha boleča, bova pač prešla na vaginalni pregled. Opremo imamo za oba pristopa. Tudi način zanositve boste ob samem pregledu sproti sporočili, ker vpliva na nekatere parametre, zlasti na biokemijo, če bi šli ali ste že šli na 2HT.
Pozdravljeni.
Na zgornji objavi ste omenili, da je pomembno povedati pri dht in nuhalni svetlini za zanositev s pomocjo ivf. Oboje sem delala pri vas.
Kaj pa ce je slo za postopek icsi?
Sama sem namrec rekla, da sem zanosila s pomocjo ivf, nisem pa omenjala icsi. Bi bili rezultati nuhalne svetline in dvojnega hormonskega testa zaradi razlike v postopku drugacni?
Odkar sem noseca, me vsaka stvar skrbi, delam paniko. Sedaj me mocno skrbi, da sem zaradi tega ker sem rekla, da je slo za ivf (pa je slo za icsi) dobila napacne rezultate.
Spoštovani,
informacija, da je šlo za ICSI za izračun tveganje in na sploh izvid NS + DHT ni pomembno.
Najlepša hvala za vaš odgovor, ki me je pomiril.
Torej noben podatek, ki sem ga navedla v vprašalniku ni pomemben za izračun tveganj kombinacije NS in DHT? Razen datum punkcije, prenosa in moja starost?
Pomembne so samo meritve na ultrazvoku in rezultati krvi? Noben drug faktor tu ne igra vloge?
Res se opravičujem za toliko vprašanj, vendar me toliko stvari zanima, pa samo z vednostjo se lahko dokoncno pomirim.
podatki iz IVF postopka so pomembni le za določitev trajanja nosečnosti in primerjanja meritev ploda z njimi. Sicer pa za izračun tveganja ne igrajo nobene vloge. Morebiti bi igrali kakšno vlogo, če bi šlo za vstavitev pred več kot 1 letom zamrznjenega zarodka, ker bi to znižalo starost in s tem osnovno tveganje.
Spoštovani,
težko rečem kaj konkretnega glede vzroka, ampak očitno gre za nek gastroenteritis ali za zastrupitev s hrano. Kolikor je mogoče se nekaj dni vsaj hidrirajte, če bi tudi to ne bilo mogoče, pa se oglasite v porodnišnici v vašem okolju, kjer vam bodo kak dan ali dva lahko dali kakšno infuzijo ter elektrolite, ki jih z bruhanjem izgubljate.
Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Torej je pomembno samo, da sem povedala, da je slo za ivf in svez prenos, metoda ni pomembna.
kaj pa ostali podatki? Npr. ce nisem prepricana ali je slo eno leto nazaj za biokemicno nosecnost in tudi tega vam nisem omenila na vprasalniku. Je to sploh pomemben podatek za izracun tveganj?
Je poleg meritev in rezultatov krvi pomembna res zgolj moja starost in trajanje nosecnosti?
Skrbi me, da sem se pri cem zmotila na vprasalniku pred pregledom pri vas in da so zaradi tega rezultati drugacni.
Spoštovani,
mislim, da sva se pogovorila o prav vsem, kar ima kakšen pomen in lahko temo zaključiva. Če vas še kar naprej kaj zaposluje pa predlagam, da se pogovorite s kakšnim kliničnim psihologom, ker je vaš problem 1m višje od nosečnosti.