Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Novorojencek in hranjenje

Novorojencek in hranjenje

Pozdravljeni.
Res bi vas prosila za pomoc. Moj sin je star 3 tedne in te tezave se pojavljajo ze vsaj 2 tedna. Se ne dojiva, ker dojke ze v porodnisnici ni znal zagrabiti (kar nekam v prazno lovil bradavico, migal z glavo, jokal, se jezil, pristaviti brez “pomoci” sester sploh ni slo), zato sva potem doma pristala na AM. To mi sicer ustreza.
Problem je pa sledec. On je sposoben obrok steklenicke normalno, brez tezav, v pojesti samo ponoci – v spanju. Cez dan, v budnem stanju pa imava pri cisto vsakem hranjenju tezave. Ob pitju se mocno zvija, brca, z rokami odriva, me mocno grabi za prste, v obraz postane cisto rdec, joka, jamra, po nekaj pozirkih se ze odstavlja iz cuclja, v prazno “isce” cucelj, kot da se ne bi znal priklopiti na steklenicko, ceprav jo ima v ustih. Ob vsem tem pa tudi dejansko popije zelo malo – tam do 60 ml se spravim vanj, ampak traja tudi celo vecnost in zraven se res muci. Se tudi zavedam, da je 60 ml na obrok pri 3 tednih starosti precej malo. Kaj bi to bilo?? Poskusila sem z drugo steklenicko pa je bilo isto. Res, na tak nacin ga grozno tezko hranim. Prejsnji teden je v 6 dneh pridobil tudi samo 50g. Kako je trenutno s tezo pa ne vem, ker doma nimamo tehtnice. Imam namen to agonijo med hranjenjem posneti in pokazati pri nasi pediatrinji (ker res z besedami je precej tezko to opisati), vendar me vseeno zanima, kaj bi v takem primeru to lahko bilo. Najlepsa hvala.

Nekateri dojenčki se tako neugodno hranijo tudi brez posebnega razloga (bolezni). Drugi imajo pravzaprav refluks, ki povzroči pekoče bolečine v začetlu hranjenja in zato zavračanje in težave na začetku obroka.
Ker boste imeli v kratkem prvi pregled pri pediatru, povbejte za te težave. Sploh, ker po vašem zapisu sklepam, da dojenček tudi manj pridobiva na teži, kot običajno pridobivajo v tej starosti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close