Najdi forum

novorojenček

sem mamica 14 dni starega fantka. Se lepo razvija, prosila paboi vas za nasvet, ker je ptronažna taka nauj rečem kar vešča da si z njo ne morem pomagati. Kaj uporabljati za čiščenje oči novorojenlčku- vata se tako mucka. Sin ima veliko zaspnčkov- je to običajno?Na predgled smo naročeni šele čez 3 tedne, zato upam da mi boste poamgali. Ali novorojnca kopate- ste ga- vsak dan, na dva dni, tri? Kak poseben nasvet, ki mi ga lahko date?
Še to- kihanje je normalno, ne?

Vato namoči v mlačen kamilični čaj in mu umij očke.Kihanje je pa čisto normalna zadeva, ne se obremenjevat z njim.

Veliko veselja z otročkom, Kaja

Namesto vate lahko uporabiš gazo. Kamilični čaj pa sem uporabljala tudi jaz.

Zdravo,

gaza je res najbolj primerna, če pa te skrbi kakšna okužba lahko uporabiš sterilizrano iz ovitkov za rane, drugače pa, vse smo prve dni bile več ali manj prestrašenein za vsako stvar v dvomih. Imela sem (in še vedno imam) srečo, da imam odlično pediatrinjo, ki me je vedno pomirila s stavkom: Mamice najbolj vesta kaj je prav za vaše otročke………

Spomni se tega, in verjetno ti bo lažje, uživaj!!!!!!!!!

Jaz ocke nasemu fantku (star je en mesec) umivam z gazo, ravno zato, ker se vata mucka. Umivam mu jih z navadno vodo ali z kamilico.
Redno ga kopam vsak drugi dan, ker pa so poletni dnevi tako topli, pa ga zadnjih 10 dni kopam skoraj vsak dan, saj je zelo rad v vodi in potem tudi lazje spi.
Kihanje je povsem normalno, pravijo da si s tem sam cisti nos 🙂

Na uho mi je prišlo, da kamilice niso tiste, ki pomirjajo tako trebušne težave, kot kar koli drugega. Baje sta bolj primerna janež in kumina. So pa mnenja različna.

Kamilice absolutno ne pomirjajo trebusnih krcev. Le tega spodbudijo da izloci tisto kar ga moti. Vse ostalo je bolje kot kamilica. Sama sem se pred nekaj meseci zastrupila s hrano in sem veliko bruhala, in mi je zdravnik strogo prepovedal kamilice, ces da bom se bolj zdrazila zlodec in se bolj bruhala.

Za umivanje pa ne vem da bi bilo kaj narobe. Sama sem otroka umivala s toplo vodo.

Hojla!!!
Jaz sem ga umivala s kamilicami, z gazo… Kopala sem ga enkrat – dvakrat na teden, samo z vodo, zdaj pa ga skoraj vsak dan na hitro skopam, tudi samo z vodo. Jaz sem do sedaj uporabila milo le kakih štirikrat, še enkrat na mesec ne…. lahko si iztisneš tudi malo mleka v kopel…. sicer pa, ne prevroče vode, boljše bolj mrzla…
Kihal je pa naš otroček tudi, tako si čisti nosek… Brez skrbi…

Srečno!!!
Anita

Za umivanje otrockovih oci se ze nekaj casa odsvetujejo kamilice, bolj se priporoca prekuhana navadna voda.
Kamilice pa delujejo spazmoliticno ( rahlo), torej pomirjajo trebusne krce.Piti jih je treba pocasi in po pozirkih.Janez in kumina vzpodbujata izlocanje zelodcnih sokov in s tem lajsata prebavo
Lp Mojca

New Report

Close