Najdi forum

novo steblo orhideje

kupila sem jo v bauhausu recimo maja, lepo je cvetela, pred pribl. 3 tedni so cvetovi počasi začeli veneti, sami od sebe odpadli, steblo se je posušilo. včeraj sem opazila, da je v enem izmed listov pognalo že novo steblo z zasnovami za cvetove. kaj sedaj? naj olesenelo (posušeno) steblo odstranim? naj sedaj presajam? hvala, lp

Zdravo,

jaz ne bi naredila ne eno ne drugo (ali imaš Phalaenopsis?). Na starem steblu odreži vrh do prvega kolenca, pogosto to steblo še enkrat cveti prej kot bi sicer ali pa ti bo zrasla nova rastlinica. Jaz odrežem šele, ko postane res predolgo. V naravi orhideje pogosto rastejo v gručah. Presaja se na dve do tri leta. Pazi da ne zalivaš preveč. Jaz sem ugotovila, da je še na en teden včasih preveč odvisno od št. korenin in toplote. Veliko teh orhidej propade predvsem zato ker jim korenine zgnijejo. Če ima še kakšno zeleno zračno korenino se jih še da rešiti, drugače pa bolj težko. Upam, da sem ti kaj pomagala.

Lep pozdrav,
R

Mislim, da je to že splošna znanost, da rastline oz. rože v času cvetenja ne presajamo.

New Report

Close