Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija novo odkrite alergije pri 4.let.

novo odkrite alergije pri 4.let.

Pozdravljeni.
Zanima me vaše mnenje.4 letna hčerka že od septembra kašlja, suh kašelj, pojavi se zvečer ko gre spat, ko skače,ob prehodu iz hladnega na topel zrak ali obratno. Včasih traja tud o uro ali več, drugič manj. Njena pediatrinja je to vedno pripisovala vstopu v vrtec, priporočala slezov sirup, prospan, inhalacije, Pholcodin. Potem pa mi je po mojem teženju le 1x napisala Zyrtec. Od takrat je bilo veliko boljše, za testiranje pa je menila da ni potrebno.Je pa to zimo imela 3x angino.
Potem smo zamenjali pediatrinjo. Ta je takoj napisala napotnico za alergologa, kajti to je trajalo že skupaj več kot pol leta. Vzačetku maja naredili kožne teste, vse negativno. Vzeli še kri. Kontrola konec junija.
Zadnjič celo noč obupno kašljala, zato sem poklicala po telefonu prek enih vez za izvid. Šok!

Pokazalo precejšnjo alergijo na pršico in mleko, srednjo na skoraj vso zelenjavo, jajce, morske sadeže, nekaj sadja, arašide, lešnike, orehe.

Prosim za pomoč, kaj naj storimo do kontrole, vse to črtamo, kar si niti ne predstavljam, kaj bo potem jedla. Kako pa naj potem odreagiramo pri zdravniku, kajti uradno naj še ob kontroli ne bi vedeli za izvide?
Hodi tudi v vrtec, kjer imajo velikokrat kaj mlečenega, vsak dan sadje in zelanjavo.

Zanima me, kaj bo potem svetovala alergologinja, kakšna zdravila, dieto? Proti pršici vemo dovolj ukrepov in jih tudi izvajamo.
Hvala in lep pozdrav.

Pediater naj vam izda potrdilo za v vrtec, na katerega naj napiše živila, ki jih hči lahko uživa. Sestavite jedilnik za tri tedne in po tem jedilniku naj ji pripravljajo obroke v vrtcu. Tako boste na tekočem kaj je jedla. Glede na svoje negativne izkušnje z osebjem kuhinje vam svetujem, da nastopite ostro.

V tolažbo: moj sin je 5 let užival le 8 stvari oz. sestavin iz katerih smo pripravljali njegove obroke. Hudo je, pa se navadiš.

Srečno!

Jaz bi na vašem mestu takoj črtala škodljiva živila iz prehrane – bolje za hčerko. Boste videli, če se bo pri njej stanje kaj izboljšalo.
Pri zdravniku pa še vedno lahko rečete, da ste se sami zaradi suma in nasvetov nekaterih odločili za dieto že prej.
srečno in lp,
mojcapec

se popolnoma strinjam z In in mojcopec, takoj črtajte stvari na katere je dokazano alergična. Dieta je najbolj učinkovita pri alergijah!
V vrtcu povejte vzgojiteljici in jo prosite za sestanek z vodjo kuhinje, pripravite jim seznam prepovedanih živil in hkrati seznam dovoljenih.
Če želite vam lahko po e-mailu pošljem naš seznam (hči je alergična na: jajca, mleko, sojo, arašide in ostale oreščke, pomarančo, rž, kakav, pršico, cvetni prah), pa prečrtajte kar vaša lahko je.

lp, T.

New Report

Close