Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost novinka

novinka

Lepo pozdravljene!
Oglašam se prvič,vendar pa že nekaj časa spremljam ta forum,ki je nadvse odličen. Kot vidim,nas je zares veliko,ki imamo iste tezave in želje. Tudi mi dva z možem imava probleme,že 2 leti se trudiva o zanositvi pa ni ne duha ne sluha. Jaz sem imela ze preglede (opravljeno tudi laparoskopijo- pokazala je 1.stopnjo endometrioze,katero so požgali,sedaj bi moglo bit vse ok).
Mož je lani dal prvič spemo napregled (izvid je slab).prejšnji teden pa ponovno. Izvid bo v tem tednu. Zanima me, na podlagi česa se gin.odloči da te pošlje na IVF ali kaj drugega? Koliko časa je potrebno čakati in koliko poiskusov ti pokrije zavarovalnica?
Zaenkrat toliko,hvala že v naprej!
P.s. opravičujem se,če je malo zmedeno napisano!
Lep preostanek dneva še naprej!Deževen pozdrav iz Primorske!
Kris

Pozdravljena….. še ena primorka….
Mislim,da možev izvid kar dovolj,da vašo dokumentacijo pošljejo na konzilij in,da se odločijo za IVF oz.ICSI.Če imata oba opravljene preiskave kot praviš, potem bi to moralo biti zelo kmalu.
ZZZS krije štiri poskuse.Upajmo,da bo šlo v prvo…..
Jaz sem v petem,samoplačnica torej.-ZDAJ MORA BITI NE ??
Lep dan še naprej ,oglasi se še kaj.
Katja

Hvala lepa za pojasnilo. Želim,da bi ti uspelo tokrat!
Mi je kar veliko lažje,ko vidim,da nisem sama v taki situaciji. Človek si nikoli ne bi mislil,da je toliko te problematike.
Obljubljam,da se bom redno javljala!
Lep večer! Kris

Z možem imava zelo podobno situacijo, slabo seme, zato so se odločili za metodo IVF-ICSI, trenutno čakam, da postopek steče, čakam 18.oktobra, v upanju, da bo že prvi poskus uspešen. LP, javi se še kaj

Lepo pozdravjene!

Tudi jaz sem novinka. Z možem sva se prav tako trudila 2 leti, pred tem sem imela za sabo že eno operacijo (odstranitev jajcevoda), laparoskopijo. Pri nama so ugotovili, da so moževe semenčice nepravilnih oblik in da zaradi tega ne pride do oploditve. Poskusila sva z KLOMIFENOM ( 3 terapije), vendar ni bilo ničesar tako so me kar takoj prijavili za postopek IVF-ICSI tako, da trenutno čakam na odgovor konzilija za postopek IVF-ICSI. Čakajo me še 3 pregledi (UZ,oddati moram kri za hormone,bris PAP,) tako da z 17.12.2002 pričnem z terapijo. ICSI me čaka nekje v sredini januarja oz. začetek februarja 2003.(tako so mi rekli na kliniki). Zdravim se pri dr. Ribičevi na kliniki v Ljubljani.

Le toliko, da veš da nisi sama. Zato pogumno naprej z upanjem, da bomo kmalu mamice.

Oglasi se še kaj.

Lepo pozdravljene.

LEA

New Report

Close