Nova hiša
Pozdravljeni,
postaviti imamo namen hišo (se odločamo bolj v prid hiše kot obnovo celotnega stanovanja – 90m2).
Kupili bomo staro kmetijo in na njej postavili hišo s površino 100m2. Dobil sem že ogromno ponudb, zanima me če lahko hišo postavim še ceneje v lastni režiji. Predvsem se mi dopade ytong, ampak nikjer ne najdem podatka koliko stane celotna hiša. Ohišje se dobi za okoli 20k€, to pa je tudi vse. Odpadejo ometi, ploščo si moram naredit sam, inštalacije bodo stale okoli 1000€ plus minus, gretje okoli 10k€, okna prav tako, ostalo pa je oprema.
Je možno tako hišo postaviti do 4 gradbene faze za okoli 50k€ ? Ker oprema se ne sme všteti v to ceno.
LP
tralalala ,
v kolikor gradiš v lastni režiji boš kar nekaj novcev privarčevala;s srednje kvalitetnimi materiali računaj do 800€/m2.
Neznaka je teren, na katerega boš postavila hišo –> Temeljenje.
Izdelaj si kvalitetn “Popis del in količin”.
50k€ : do 4. g. faze so okna že vgrajena; streha??, izolacija na fasadi in v strehi; tlaki;………. nekam malo se mi vidi.
Kakšne izkušnje imajo investitorji preberi v temi o gradnji hiše. Je kar veliko napisanega; tudi o “Gradnji v lastni režiji” in le te izkušnje.
Vsekakor pogumno na delo; pogumne sreča spremlja!
lp