nova
Živjo, punce!
Sem v 9. tednu nosečnosti po ICSI postopku – dvojčka. Pred kratkim sem imela drugi UZ, ki je potrdil, da sta dva. Od presenečenja še kar nisem prišla k sebi in v vsej “zmedenosti” ne vem, česa se naj najprej lotim oz. na kaj naj bom pozorna. Po glavi se mi mota sto stvari: naj najprej začnem brati knjige o nosečnosti oz. otrocih, kdaj naj začnem s kakšno telovadbo (do zanositve sem namreč hodila na aerobiko, zdaj pa me skrbi, da bom zakrnela oz. malo me že boli hrbet), naj jem kakšno posebno hrano (grozno mi je namreč slabo)?
Prosim vas, če mi lahko kaj svetujete za začetek. Vesela bom vsakega vašega nasveta.
Hvala in želim vam čim lažji porod! (aja, a mi lahko katera pove, a je pri dvojčkih vedno carski rez?) Lep pozdrav Anica
Ojla,
sem ti že zgoraj pisala, potem sem šele opazila tvoj na novo odprti post.
Še enkrat – lepo je videti še eno IVF mamico. Tudi jaz sem iVF-ICSI, tako kot ti v devetem tednu, ET sem imela 22.9. Pa ti?
Si hodila na IVF v LJ?
Daj povej mi (če ni skrivnost) velikost zarodkov ob UZ.
Jaz sem imela prvi UZ že v 5. tednu, pa je bil zarodek velik le 3 mm. Srček se je že videl, a kljub vsemu sem bila malce zaskrbljena zaradi majhnosti.
Sedaj me čaka drugi UZ in sem vsa živčna…. upam, da je naš “mladiček” lepo zrastel.
Slabo mi ni nič, sem pa zadnje dni opazila, da imam povečan izcedek. Prej je bil to beli tok, sedaj pa se je vse skupaj spremenilo v rumeno rjav izcedek.
Aha , še to: po potrjenem beta HCG si verjetno dobila dabroston in buscopan – ga jemlješ vsakodnevno?
Upam, da te nisem preveč napadla s svojimi vprašanji.
Želim ti čim lepšo nosečnost…. sicer pa se beremo!
LP
Nada
Pozdrav!
Glede carskega reza ni nič določeno. Kolegica je rodila dober mesec nazaj in je imela carski rez, pa ne zaradi dvojčkov, ampak zato, ker je bila ena punčka narobe obrnjena (zadnjična vstava) in bi vse skupaj predolgo trajalo, pa še mamica je zelo drobna.
Druga kolegica pa je rodila normalno.
Nič se ne sekirat. Vse bo OK.
LP K.
Živjo Nada,
prav vesela sem, da sem našla eno srečno nosečnico, ki je “blizu mene”! Jaz sem imela ET 11.9.2003 pri dr. Rešu. A imaš ti tudi dvojčke? To bi bilo pa res zanimivo, da bi imele v istem času obe! Velikost plodov na drugem UZ sta bila 32, 7 mm in 31, 6 mm. Pri obeh se je videl utrip srca, hrbtenica pa samo pri enem, ker je drugi “zadaj” in se ga ni dobro videlo. Zdelo se mi je neverjetno: eden je že migal z rokicama! Jaz sem bila tolk presenečena nad vsem, da sem vsa vprašanja, ki sem jih imela pripravljena za ginekologinjo v zmedenosti pozabila! Jaz jemljem prometrium 3x na dan ( v nožnico), kaj pa je buscopan in dabroston pa ne vem kaj je oz. si mislim, da je to nekaj podobnega, ker jaz sem prometrium kupila v Italiji.
Tudi jaz sem imela izcedek in sem dobila Canesten. A si ti že naročena na nuhalno svetlino. Jaz sem 1.12. v Dravljah pri dr. Urši Reš (je samoplačniško cca. 8000 SIT).
Kdaj pa imaš ti drugi UZ? Na prvem UZ se še skoraj nič ne vidi, tako, da si po mojem čist po nepotrebnem zaskrbljena. Otroček (ali če sta dva!)sigurno lepo raste in zdaj ga boš že dobro videla, kako miga!
Lepo te pozdravljam in sporoči, kako bo na pregledu! čao Anica
Nada zdravo!
Ugotovila sem, da imava podobne težave (izcedek) in tudi meni je zdravnica predpisala tablete Dabroston, vendar sem potem ko sem prebrala navodila postala zelo skeptična in jih še nisem začela jemati. Sem v šestem tednu in sicer (razen glavobolov) nimam težav (zaenkrat). Kaj pomeni potrjen beta HCG? Sem še čisto “frišna” in sem danes prvič na mreži.
Lep pozdrav Zoja