Nosečnosti in nizek pritisk
Zdravo mene pa zanima sem trenutno v 19 tednu nosečnosti in sicer moj pritisk je že dlje časa 54/31 največ 61/45 počutim se zaspano,včasih mam vrtoglavice sem zelo žejna in dosti pijem probala sem že zaužiti več soli z hrano in ni pomagalo lahko delam pritisk se ne dvigne srčni utrip pa se drži 120 ali 116 to se mi še ni dogajalo sicer je to moja 4nosecnost ampak z pritiskom nisem imela problema bi lahko kazalo to na kakšen problem v zdravju?hvala za odgovor
Spoštovani,
Hm?… ste si dali krvni tlak mogoče izmeriti še v kakšni lekarni? Bi toplo priporočil, kajti skrajno malo verjetno je, da je podani krvni tlak 54/31mmHg pravilen. Preverite tudi na aparatu, če je merska enota mmHg, kajti morda ima kak aparat tudi kakšne druge enote. Je pa srčni utrip, zlasti če je stalno takšen, previsok, zato bi ob resnično tako nizkem tlaku in visokem utripu bilo smiselno obiskati zdravnika (internista?).
Spoštovani,
stara sem 32 let in sem v 17 tednu nosečnosti.
Včeraj sem šla na kratek sprehod (običajno za to porabim 20 min), zdaj ko sem noseča traja nekoliko dlje. Nekje na polovici se mi je začelo nekoliko vrteti, kar pa se stopnjevalo do te mere, da me je moral mož držati, da sva prišla do klopce, mi je bila oddaljena enih 40 metrov (videla sem že polno belih pikic in če se ne bi usedla na klopco, bi zagotovo padla skupaj). Ko sem se usedla, se je stanje izboljšalo in sem lahko nadaljevala pot do doma.
Sicer sem zdrava, pritisk imam nizek. Skrbi me, ker v tem času, ko se mi je vrtelo, sem imela občutek, da ne morem priti do kisika in sem skoraj hlastala za zrakom in bila vsa bleda. To se mi še nikoli ni zgodilo zunaj, vedno sem se zunaj bolje počutila kot noter. Je sicer res, da me je nekoliko zeblo, ker sem imela očitno pretanke hlače in v ušesa me je tudi nekoliko mrazilo.
Vse ostalo pa je bilo običajno, pred odhodom od doma sem se dobro počutila, na sredi poti pa se mi je to zgodilo.
Skrbi me, če je kaj narobe z nosečnostjo, ker nekaj časa nisem mogla do zraka. Še vedno sem sicer dihala, ampak na trenutke sploh nisem mogla do kisika in vedno manj sem bila pri sebi (moral me je ze držati, ker me je zanašalo in bila sem vsa bleda), dokler se nisem usedla na tisto klopco.
V nadaljevanju dneva sem se pocutila ok
spoštovani,
glede na to, da niste izgubili zavesti lahko mirno zagotovim, da tudi plod ni ostal brez krvi in kisika, saj je narava predvidela zadeve tako, da ima plod vedno prednost celo pred nosečnico. Zakaj se vam je vrtelo seveda ne vem. To bi bil morda lahko razlog za kak pregled pri internistu, saj sicer pri manj kot 30 tednih nosečnosti takšni dogodki niso ravno običajni, če slučajno ni šlo za hipoglikemijo (padec krvnega sladkorja?), kar lahko povzroči podobne simptome kot pri padcu krvnega tlaka.
Spoštovani,
vrednosti tlaka naj vas sicer ne skrbijo, vseeno pa z vrtoglavico težko kaj delamo. Lahko poskusite žilni prostor nekoliko napolniti s tekočino z obilno hidracijo in če v prehrano vnesete malo več soli.
Pozdravljeni. Noseča sem 29t in 4 dni. Med nosečnostjo so ugotovili da imam (predrakave celice na mv). Zadnji bris se čakamo izvide. Zanima pa me nekaj. Navodila sem dobila da si moram meriti pritisk. Sicer jih je bolj zaskrbelo da nebi bil previsok. In sicer večina ko si ga izmerim je 100-106/73 največ. Imam precej močni glavobol vsak dan ter seveda na žalost vrtoglavice. Pričele pa so se slabosti ki so včasih res komaj znosne. Je lahko to vse skupaj kaj nevarnega ? V prejšnjih nosečnostih ni nikoli bilo kaj podobnega sem pa imela zastoje rasti ploda. Otročka hvalabogu lepo čutim. Večina mirujem ker imam priporočeno mirovanje je pa seveda včasih tudi nemogoče ker imam še zadaj majhne otroke. Hvala za odgovor lp Tadeja
ne vem, ker gre za mešanico zelo splošnih simptomov, ki lahko pomenijo marsikaj in hkrati večinoma nič.