Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija nosečnost-rozacea

nosečnost-rozacea

Pozdravljeni!

Konec leta 2003 sem se zacela zdraviti v dermatološki amb. v MB, st. derm. je bil: ugotavljam seboroicni status obraza, predvsem na licih in nosu, predvsem papulopustule v sklopu razacee. Koža okoli ustnic suha, prisotna sliha cheilitis simplexa, najverjetneje tudi za TIK. Naj omenim da sem svetle polti, svetlih las in modrih oci.
Zdravila sem se po rojstvu otroka in preteku 10 mesecnega dojenja.
Zdravila: geomycin po shemi in 1% metronidazol v kremi 2 x dnevno na tanko, po potrebi za nego puder Clinic. Opušcena vsa druga dekorativna kozmetika.
Stanje se je v mesecu dni bistveno izbojšalo in od januarja 2004 do septembra 2004 sem bila zelo zadovoljna z rezultati.

V zacetku oktobra 2004 pa sem zanosila in sedaj se je stanje kože bistveno poslabšalo, najprej se je zacelo na desni strani nosu, sedaj se mi mozolji? (krastice) širijo proti obrazu.

Kaj mi lahko svetujete glede na to, da se zdraviti verjetno ne bi smela. Ali obstajajo kakšna naravna sredstva, s katerimi bi ublažila to zares motece stanje, ali pa mi svetujete vseeno obisk pri dermatologu? Sama si sicer zvečer namažem kožo z mazilom bepanthen.

Že vnaprej hvala za odgovor!

vally

Spoštovani,

med nosečnostjo se posamezne kožne bolezni lahko poslabšajo, ponovijo, nekatere tudi izboljšajo. Dejstvo pa je , da se v tem času raje izogibamo sistemskim zdravilom.
Ali Vam Bepanthen omili težave? Kaj je sedaj bistvena težava: suha koža, pordela koža, pojav drobnih bunčic, pekoč občutek? Ali bi lahko potrdili , da se je stanje na koži ponovilo?

Prosim , če mi odgovorite na vprašanje.

Sicer pa Vam svetujem hladne-( ne toplih oz. ledenih) kamilične , ki jih menjate , ko se segrejejo, se pravi na 10 minut 2-3 krat zjutraj in zvečer.
Kožo si namažite s hidratantno kremo, ki jo pripravijo v lekarni.
Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Pozdravljeni!
Stanje na koži se je dejansko ponovilo, tako kot je bilo že v preteklosti. Imam veliko bunkic, v nekaterih je tudi neke vrste rumena tekočina (kot da bi bil gnoj), ki srbijo, sčasoma pa se posušijo in odluščijo. Koža pa izgleda zelo pordela, kot da bi bila opečena. Drugače mi je ne vleče skupaj verjetno zaradi bepanthena. Najhuje je v predelu lic od nosu proti ušesom in pa nos sam. Proti večeru ali če sem v zelo suhem zraku pa že občutim, da mi kožo na licih prične vlečti skupaj. Ali mi lahko dermatolog napiše kak recept za kremo, ki ne bi škodovala plodu (npr. ki vsebuje cink ali kaj podobnega)?
Še enkrat vam najlepše hvala za vaš trud.

vally

Dermatolog Vam lahko napiše kremo s cinkom, cink pomirja in blaži vnetje.

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close