Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja nosečnost -rok poroda december

nosečnost -rok poroda december

Lep pozdrav.
Noseča sem 23 tednov in po izračunu bom rodila 25.decembra.
Če je katera noseča približno toliko, naj kaj napiše da si izmenjava izkušnje v nosečnosti.
Se vaš dojenček že fejst giba?Kako kaj prenašate nosečnost sedaj, ko je tak vroče?, Se vam že fejst pozna trebušček? Kako dolgo boste še delale?
Jaz sem bila prejšnji teden zelo prehlajena, grlo me je bolelo, iz nosa mi je teklo in kašljam, vročina pa je bila na meji 37 samo en ali dva dni, pa sem potem spila pesin sok, in je bilo bolje.Počutila sem se zelo slabo 4 dni.Ali je to kaj vplivalo na otročka, ginekolog je rekel, da ne.
Pozdrav vsem mamicam in bodočim mamicam, da se kaj oglasijo in poklepetamo.

Pozdravljena, jaz imam pa rok 24. januarja. Tako, da se noseča 19 tednov. Naj povem, da komaj čakam, da bo konec tega poletja. Kot si letos želim konca, si ga nisem še nobeno leto. Mislim, da se bom kar razkuhala. Najhuje mi je pa v službi, ko moram 8 ur sedeti. Tako, da ko pridem domov vidim samo še kavč. To se pa pozna tudi pri mojih kilogramih. Saj sem se zredila kar za 8 kg. Čeprav sem bila prej suha, saj sem se veliko ukvarjala s športom (redna aerobika, kolo, Šmarna gora, rolanje..), sem zdaj, vsaj dozdeva se mi, kot ena žoga. V jeseni imam namen obiskovati nosečniško telovadbo. Upam, da se bodo potem kilogrami ustavili. Je pa tudi res, da sem bila drugi mesec nosečnosti nenormalno lačna, saj bi pojedla tudi vola. Zdaj se je pa na srečo normaliziralo.
LP
Sonja

Hvala da si se oglasila, lepo je malo poklepetati.
Tudi jaz obupno težko prenašam vročini, se mi zdi da se tako zelo potim, jaz se ponavadi nikoli nisem, sedaj pa se potim celo ponoči ko spim in se moram preoblačit.Zredila sem se do sedaj za 8 kg, je pa moj otročiček bil težak pri 21.tednih 550 g, tako da je kar korenjak.Komaj čakam da pride moj čas, ker me kar fejst matra že zdaj, kaj šele bo.Križ me boli in težko sedim v službi, prav tako kot ti.Trebuh pa se mi zdi da mi kar tišči dol, ko sedim v službi. drugače pa je zelo fajn nosečnost.Zelo sem vesela ko čutim otročkove premike. Ti že čutiš?
Komaj pa čakam ko bom čez kakšen mesec začela kupovati stvari za dojenčka.

Jaz pa imam rok 18. decembra in sem se zredila za 6 kg. Otroka čutim že kakšne štiri tedne. Trebuh me še nič ne ovira in na splošno se počutim skoraj tako, kot da ne bi bila noseča. Šele novembra grem na porodniško, drugače me pa tudi ovira neprestano 8-urno sedenje v pisarni.

Jaz imam težave samo z bolečinami v križu, kar me zelo moti.Trebušček pa imam tudi že kar okrogel in velik in ko sedim, čutim težo trebuha močneje.
Drugače pa je vse o.k. in se zelo veselim srečnega dogodka.

Pozdravljene mamice!

Jaz imam rok 13. decembra. Bila sem tri tedne na dopustu in je bilo vse v redu, ko pa sem v včeraj prišla v službo sem mislila, da me bo kap zadela, ker je v pisarni tako vroče in soparno, no pa saj bo kmalu bolje.
Sicer je pa z mano tako – zredila sem se za 5 kg, spim že tako bolj slabo, sedaj je pa še slabše, ker sem navajena spati na trebuhu (to pa sedaj ni več mogoče), tudi mene tišči trebuh, vendar le kadar stojim pri miru.Vendar ne mislite, da se pritožujem, te stvari pač spadajo k nosečnosti.
Otrok je pa zelo živahen že kakšen mesec, upam da se bo po rojstvu malo umiril, da bom ponoči lahko spala.
Tudi jaz sem imela namen, da grem po dopustu na telovadbo, vendar se mi preveč ne gre, čeprav vem da bi bilo koristno – potrebovala bi kakšno “sotrpinko”, da bi dajali vzpodbudo ena drugi!

LP

Tanja

Jaz imam namen začeti s telovadbo, toda ne morem se še odločiti kam bi šla. Tri variante imam: POP TV, porodnišnica (ljubljanska) in tečaj Eve Kuhar na Zavodu za gluhe. Sicer ta zadnja varianta mi ni preveč všeč, ker mislim, da ta tečaj je bolj kot materinska šola. Bom šla pa pogledat, začne se prvo sredo v septembru ob 19h. Najbolj mi je všeč POP TV, ampak ni prav poceni. Nekam bom sigurno šla, sicer se mi bo kar zmešalo od lenobe, ker nisem vajena samo posedati in lenariti. Štiri mesece nazaj sem bila še 100% aktivna, zdaj sem pa že kar “zakrnela”. Je pa temu tudi kriva ta vročina, ki je danes “hvalabogu” popustila in upam, da bo tako ostalo. Potem bom šla tudi na Šmarno goro. Če še katera tako razmišlja in je iz Ljubljane, javi se!
LP
Sonja

Sonja, zdravo!
Tudi jaz sem iz Ljubljane in bi želela malo več telovaditi. Zanima me, kdaj se začne kakšna telovadba, kje in če bi se spoznali in hodili skupaj. Oglasi se, če si za to!

Tečaj Eve Kuhar je 7.9. ob 19h na Zavodu za gluhe in tja bom šla pogledat, sicer bom pa naslednji teden poklicala na POP TV in se pozanimala tudi tam. Lahko hodimo skupaj, da lahko še kakšno več rečemo!
Telovadba v porodnišnici je bolj slaba, kajti moja ginekologinja mi je tako rekla, da je bolj podobna “upokojenim nosečnicam”. Tako: ni za take, ki so že prej bile bolj aktivne.
LP
Sonja

Živjo, punce!

Vidim, da so še druge, ki se jim ne da celo nosečnost poležavati. Sama imam rok šele začetek februarja, bi pa vseeno že začela hoditi na telovadbo za nosečnice. V porodnišnici v Ljubljani se telovadba prične v ponedeljek, 3.9. ob 19.30, prej se je pa treba prijavit. Po mojem je tečaj Eve Kuhar smiseln tik pred porodom, ker se tam učiš sproščanja itd., ni pa ravno telovadba kot taka. Za POP TV pa ne vem, kaj se pa tam dogaja? Prosim, če mi katera lahko napiše kaj o tem, pa kam se lahko pozanimam itd.

Lp,
Katarina

Katarina, na katero številko se moraš prijaviti v porodnišnici? Ali je potrebno kaj plačati?
Telovadba na POP TV je ob torkih in petkih, ob 16:30. Za 8 vaj je potrebno odšteti 8.500 sit. Ne vem ali lahko hodiš samo poljubni dan, ali je potrebno torek in petek. Sicer bi jaz samo ob petkih, če bi se dalo, zaradi službe. Moram se še enkrat pozanimat.
LP
Sonja

Sonja,

pokliči na št. 543 20 48, tam ti vse razložijo, prijavit pa se je baje treba osebno: priti moraš v sprejemno nove porodnišnice z zdravstveno kartico, problem je pa v tem, da tam delajo samo do 14h, tako da je treba iti med službo. Jaz ravno danes nameravam iti, bom pa prej še za vsak slučaj poklicala po telefonu, da ne bi brezveze hodila.

Če bom kaj pametnega izvedela, se oglasim.

Lp,
Katarina

Draga Taja in ostale,
moja nosečnost ni nič podobna nosečnosti. Ko govorimo o trebuhu in kilogramih – nimam nič za pokazat. No jaz in moj dragi, ki bolje poznava moje telo, že lahko rečeva, da je “najin mali” tukaj v trebuščku, drugi pa me neprestano sekirajo, da morda premalo jem (kar sploh ni res!! – jem 2 x več kot prej) in nekateri me že počasi sprašujejo, če sem res sploh noseča. No pa nič zato – rok imam 19. januarja in veselim se že pupija ali pupe – ne vem še kaj bo.
Glede telovadbe pa to – tudi sama nisem ravno tip poležavanja in ker se počutim že malce zakrnelo, ker mi nekateri neprestano težijo ne delaj tega in ne stoj preveč in ne dviguj tistega…. bi rada vsaj kanček naredila zase in seveda za lažji porod. Sem se pa že pozanimala glede telovadbe v porodnišnici in na presenečenje izvedela, da je precej popularna in jo vodi profesionalna fizeoterapevtka. No skratka, začne se 03. septembra in upam, da bom spoznala vsaj nekaj od vas – bodočih mamic. Namreč moja težava je v tem, da sem v zgodnjih 20-ih letih in vse moje prijateljice se bodo za otročička odločala še-le čez nekaj let. Saj so vesele zame, vendar bi vseeno to delila z nekom, ki ga navdaja ta edinstven občutek in evforija (poleg mojega hanija, ki se tudi veseli, da bo očka).
No – pa lep pozdravček vsem bodočim mamicam.

Nina 2

Pozdravljene bodoče telovadke!

Pri svoji ginekologinji sem dobila naslednje informacije o telovadbi za nosečnice, ki je v prostorih Šole za starše na Šlajmerjevi 3a v Lj (Ginekološka klinika), in sicer vsak ponedeljek in četrtek ob 18.30 za nosečnice po 7.mesecu nosečnosti in ob 19.30 za nosečnice od 3. do 7. meseca. Ob prvem obisku je treba priti 15 min preje k fizioterapevtki, da te vpiše.

LP

Tanja

Potem se vidimo v ponedeljek ob 19:30?
Sonja

Punce, mislim, da boste uživale. Jaz sem to telovadbo obiskovala dvakrat in sem spoznala kar nekaj prijetnih bodočih mamic, s katerimi smo obdržale stike. Telovadba pa je vredu.

Danes sem bila v porodnišnici in sem se prijavila za v ponedeljek. Samo zdravstveno kartico daš in (ne preveč prijazna) gospa ti sprinta nekaj nalepk (verjetno za vsakič po eno) in to je vse. Ne plača se nič.

Torej se vidimo v ponedeljek ob 19.30!

Katarina

Pozdravljena
Nič se sekirat, vsaka nosečnost poteka po svoje, kako se ti pozna in koliko se zrediš je odvisno od posameznika.Moja prijateljica je noseča 7 mesecev in se ji je šele zdaj začelo poznati da je noseča, in se ni nikamor zredila, razen trbušček ji je malo zrasel.đ
Meni recimo se že kar fejst pozna , ker tudi prej nisem bila čisto suha, ampak sem imela pred nosečnostjo 65 kg.
Se nič ne sekiram in tudi ti se ne.Lepo nosečnost ti želim.

Za Nino-2 je zgornje sporočilo

Kako lepo ste se zmenile mamice za telovadbo, tale forum je res super.
Fajn vam je ko je Ljubljana velika in vas je veliko, pa tudi več možnosti za telovadbo imate
PRi nas na štajerskem je bolj slabo, kar se telovadbe tiče, vsaj jaz ne vem za kateri tečaj.Materinska šola sicer je, ampak ker nimam izkušenj ne vem če je vključena tudi telovadba.Bi pa zelo rada telovadila, ampak si ne upam kar sama, ker sem imela lani težave v prvi nosečnosti( missed abort.)
Vso srečo pri telovadbi in veliko užitkov mamice.

New Report

Close