Nosečnost po tabletah
Draga Meta,
mislim, da sem že večkrat napisal, da sicer res priporočamo 3 mesece pavze, vendar se ne zgodi redko, da ženska najraje zanosi prav v naslednjem ciklusu. Praviloma se ob tem ne zgodi nič posebnega, opisana pa je nekoliko večja verjetnost izvenmaternične nosečnosti in splavov, zadnje predvsem zaradi tanke in na nosečnost preslabo prilagojene sluznice maternice, ki za “idealne pogoje” potrebuje vsaj 2 cikljusa.
Spoštovani!
Zanima me, zakaj prihaja med jemanjem kontracepcijskih tablet (rednim!) do vmesnih krvavitev. Kakšna je zaradi njih možnost zanositve? Kljub temu, da sem poskusila že z nekaj vrstami tablet, se mi te vmesne krvavitve še vedno pojavljajo. Ali lahko povzročijo kakšne zdravstvene ginekološke težave? Ali sem pač tip, ki kontracepcijskih tablet ne prenese?!
Vem, da sem nanizala kar veliko vprašanj. Vesela bom, če mi boste lahko nanje odgovorili!
Lep pozdrav!
Mia
Draga Mia,
prelistajte še malo odgovore na podobna vprašanja, ker se precej ponavljajo.
Ne gre za to ali tablete prenesete ali ne, gre za odzivnost sluznice maternice na določeno sestavo tabletk, ki je od vrste do vrste tabletk in od ženske do ženske različna. Kontraceptivni učinek je zaradi krvavitev enak, le zoprno je stalno nositi predloge, zato včasih vrsto tabletk zamenjamo z drugo.