Nosečnost in zdravila
Pozdravljeni,
včeraj, 8.7. sem naredila test nosečnosti ki je bil pozitiven. Danes zjutraj sem takoj odšla do ginekologinje, UZ je potrdil nosečnost, plod pa mislim da še ni viden (to sem prebrala iz napotnice).
Zadnja menstruacija je bila 6.6. V času od 17.6.-23.6. sem jemala zdravilo (kremo) Dalacin, ki sem si jo s pomočjo tub vstavila v noznico.
V času od 29.6.-3.7. sem jemala zdravilo Primotren 80/400, 2 tableti na 12ur, zaradi vnetja mehurja. Po mnenju ginekologinje sem bila takrat noseča 4 tedne.
Ginekologinja mi je sicer dala napotnico in telefonsko številko Gin. klinike v Lj, abulanto za genetsko svetovanje, a tam ne morem nikogar priklicati, da se z njimi pogovorim.
Zelo me skrbi kako so zdravila, posebej Primotren, vplivala na plod in kakšne so lahko posledice.
Najlepša hvala z aodgovor,
lona
Lep pozdrav,sem v 30 tednu nosečnosti,v 15 tednu se mi je pojavila,zato sem po dogovoru z psihologom in psihiatrom začela jemati zoloft,vendar sem kljub njihovim zagotovilom zelo zasekrbljena in v strahu,če bo otrok zdrav in kakšen bo njegov duševni razvoj ali je možno ,da zaradi tega zdravila njegov razvoj ne bo normalen,najlepša hvala za odgovor
Danes vemo o vplivu Zolofta toliko, kolikor sta vam povedala psihiater in vaš ginekolog. Pomembno je, da boste, ko boste šli rodit, povedali, da prejemate to zdravilo, da bo pediater to upošteval pri obravnavi novorojenčka. Doslej trajnih škodljivih učinkov na plod niso opazili, so pa rojeni otroci, ki so bili temu zdravilu izpostavljeni v nosečnosti, še mladi.
LP