Nosečnost in slepič
Pozdravljeni!
Naj pohvalim ta forum, ki ga redno prebiram in že veliko odgovor na svija vprašanja sem našla tu. Imam pa enega malce čudnega. Sem v zelo zgodnji nosečnosti (9. marec je bila zadnja menstruacija, kar pomeni 4. teden od ovulacije). Pojavljajo pa se čudne bolečine v desni strani trebuha, občutek imam, kot bi me bolel slepič. Že pred leti sem imela podobne simptome dvakrat, obakrat so me sprejeli urgentno v bolnišnico pa po dveh dneh izpustili brez operacije, ker se je bolečina polegla. Kaj pa če se tokrat moj slepič res “razjezi” jaz pa noseča ? Ali je možno opravit operativni poseg? Na ultrazvočen pregled zaradi nosečnosti sem naročena šele 4.maja, ali je možno, da bi bila bolečina zaradi nosečnosti in če bi do le-te prišlo kje drugje kot v maternici (npr. v jajcevodu), ali bi Clear blue vseeno pokazal nosečnost ??
V naprej hvala za odgovor.
Suzana
Draga Suzana,
pravilno razmišljate. Možno je vse kar ste našteli in še kaj. Žal je za ločevanje pravega razloga od namišljenih potreben pregled in morda še kakšna laboratorijska preiskava. Če bo hudo, se odpravite na urgenco. Karkoli se bo izcimilo, vse je rešljivo, tudi slepič je v nosečnosti možno operirati brez večjih zapletov, razen zunajmaternične nosečnosti ni mogoče “prestaviti” v maternico.