Nosečnost in nesreča
Pozdravljeni,
10. 11. sem imela zadnjo menstruacijo. 9.12. sem imela nesrečo. Padla sem po kamnitih stopnicah. Še istega dne sem bila pregledana na urgenci, kjer sem bila na slikanju glave, vratu, ramen, desnega komolca, reber in desnega kolena. Slikanje ni pokazalo nobenega zloma. Zaradi zelo poslabšanega stanja, sem bila 15. 12. ponovno v bolnici. Takrat so mi opravili CT glave. V obeh primerih me nihče ni vprašal nič o možni nosečnosti, sama pa tudi žal nisem pomislila na to.
11. 12. sem rahlo krvavela. Ker takrat še nisem vedela, da sem noseča, sem mislila, da pač gre za bolj blago menstruacijo. Zadnje mesece je sicer moja menstruacija zelo neredna.Ta vikend sem naredila test, ki je pokazal, da sem noseča. Od nesreče naprej sem po navodilih zdravnika jedla tablete Nalgesin DUO, Naklofen Forte in eno tabletko Hellexa -tabletko Hellexa sem vzela samo enkrat (eno tabletko). Prva dva tedna po nesreči mi je zdravnik predpisal 3x dnevno Nalgesin Duo, nato Naklofen forte 2 do 3x dnevno.
Zadnje mesece je moje splošno počutje slabo:Imam vrtoglavico in čudne slabosti. Večkrat sem izgubila zavest in občasno čutila zelo neenakomerno bitje srca. Zaradi vsega sem v postopku preiskav. Bila sem pri kardiologu, čaka me še pregled pri nevrologu. Sem mama 11letne deklice, stara 35 let. Prejšnja nosečnost je bila okarakterizirana kot rizična:večkratne krvavitve, hematom ob posteljici…. Imela sem tudi 3 spontane splave. O vplivu ct preiskave na nosečnost sem kar nekaj prebrala vseeno pa me zanima še vaše mnenje. Kaj svetujete? Kakšne preiskave lahko opravim in se tako prepričam kako je s plodom?
Hvala za odgovor.
glede na starost ti bo pripadala nuhalna na napotnico, vendar je do takrat še enkaj negotovih tednov in tudi 100% ni. kot sem ti že prej napisala naroči se za ginekološki pregled, povej kakšna je situacija, ko te vpraša če je nosečnost zaželjena tako boš morda morala prej na pregled in se posvetuj z svojim ginekologom. žal je tako, da bo na koncu odločitev tvoja, in sama si ne bi želela bit v tvoji koži, razen če ne bi narava znova sama poskrbela,…. ampak o tem ne razmišljaj dokler se ne posvetuješ.
Spostovani, sem v 16.tednu nosecnosti in danes so mi z visokih elementov skoraj padle posode na glavo. Ko sem jih v refleksu zgrabila, sem se kar precej pretegnila v visino, tako da sem nad popkom zacutila pritisk. Bolelo ni nic, niti ne boli zdaj. So taksni gibi lahko problem? Potreben pregled? Hvala in lp!
Spostovani! Sem v 32.tednu nosecnosti in danes sem se po nesreci med kuhanjem kosila malo vrezala z nozem, s katerim sem pred tem rezala surovo meso. Seveda sem takoj rano, ki je bila res miniaturna, umila in razkuzila, pa mi vseeno ne da miru. Se lahko od mesa rana s cim okuzi, kar skoduje otroku? Da bi se vnela, me ne skrbi, ker je res majhna in sem jo dobro oskrbela. Preganjavice mi dela bolj to surovo meso. Hvala ze v naprej za Vas odgovor in lep pozdrav!