nosecnost in M
Draga Lokvanj, nisem mislila nikogar prizadeti, še najmanj, pa to da ne smeš sodelovati v tem forumu. Vendar vsi tisti, ki imate vsaj enega otroka še zdaleč niste primerljivi z nami, ki v življenju nismo nikoli v sebi začutili življenja, nikoli nam nihče ni rekel mama in nekaterim nam tudi nikoli ne bo to dano. Le tole biti rekla ne ubadaj se z neplodnostjo, bodi zadovoljna s tem kar imaš, uživaj s svojim sončkom in pozabi na neplodnost, če ti je enkrat uspelo postati mamica ti bo še. Poskušaj pa tudi nas ostale razumeti, da bi nas večina bila prepresrečna, če bi lahko imela vsaj enega otroka. Veš mi na to gledamo malo drugače. Brez zamere in vse dobro.
Razumem vse vaše argumente proti Mimikinemu, morda res nekoliko netaktnemu vprašanju (čeprav morate razumeti, da nekdo, ki skozi to ni šel, ne more kar tako razumeti, s čim neki vas je tako prizadel!).
Toda po dolgotrajnem mučenju in končnem uspehu in rojstvu otroka (čeprav sem se marsičemu uspela izogniti pa poznam travme pričakovanja, splavov….), sem prav te dni hotela zastaviti vprašanje o tem, kakšne so izkušnje tistih, ki po eni kalvariji želijo ponovno zanositi. In mi roji po glavi kup vprašanj, zdaj pa nisem prepričana, če vas morda tudi ta ne bi prizadela, češ, saj enega tako že imam, kaj sitnarim z drugim med vsemi, ki lahko le sanjajo o nosečnosti, kaj šele otroku. Verjamem, da ga je Mimika total mimo pihnila, toda ali lahko na ta forum zastavljajo vprašanja tisti, ki imajo težave kljub morda že rojenim otrokom? Ali pa naredimo konsenz, da gre to raje na stran Starši staršem?
Upam, da ne bo tega kdo vzel kot provokacijo, ker še kako razumem vso stresno pot do lastnega otroka!
Hvala za odgovore!
j
Lepo pozdravljene!
Ne morem si kaj, da se ne bi oglasila. Lahko samo napišem, da se popolnoma strinjam s stališčem Lokvanj, ki je v podobnem položaju kot jaz. Vem da smo me spet “razred” zase. Ampak čeprav že imamo otroka ni naša želja po njem nič manjša. Da ne bo pomote, zelo sem hvaležna za to kar imam in to znam tudi ceniti. Večkrat sama sebe opomnem naj bom presrečna in naj se zahvalim za to kar imam.
Vem tudi, da ne poznam vaših občutkov in ni moj namen se primerjati z vami. Jaz sem na forumu zaradi vseh informacij, ki mi jih nudi. In nudite mi jo vse udeleženke.
Res je, da je Mimika res zgrešila forum, ker je s svojim pisanjem mogoče koga prizadela. Ampak kaj se naredi s takim sporočilom!?? – Ignororaš ga in problem je rešen. Lepo napišeš, da to ni pravi naslov za njene težave in mir…..
LP