NOSEČNOST IN DOPUST
Ker mi je tako prijetno prebirati vaše odgovore v zvezi z nosečnostjo, vas prosim, da mi podate vaše mnenje, izkušnje glede dopusta, sonca, morja v prvih 3 mesecih nosečnosti. Čez 14 dni imamo namen odpotovati na dopust, vožnja bo precej dolga (12 ur), kako ste se obnašale na dopustu, sonce, kremice, sončenje trebuščka itd. itd..
Za vaše dobre napotke se vam lepo zahvaljujem in pozdravljam.
Draga Tinča!
Meni morje in tamkajsnja klima zelo ustreza, dolga voznja pa seveda malo manj (ampak z vmesnimi postanki kar gre). Tudi soncu se izpostavljam le toliko kolikor mi pase; seveda pa se namazem z zascitno kremo. Tudi plavanje v teh prvih mesecih lahko samo koristi…
Upam in zelim ti, da bos cimbolj uzivala na dopustu.
Suzana
Lepo pozdravljena!
Sama sem v soboto prišla iz dopusta in imela sem se zelo lepo. Sem v 28. tednu nosečnosti.
Tebi pa priporočam da si v prvih mesecih previdna saj se ti lahko pojavijo krvavitve (meni so se v 2. mesecu), drugače pa se soncu ne izpostavljaj preveč in se raje zadržuj v senci (jaz sem se večinoma zadrževala v senci, porjavela pa sem bolj kot kdaj prej, saj se hormoni v nosečnosti malo spremenijo), uporabljaj normalno zaščitno kremo, pij veliko tekočine in zaužij veliko sadja in zelenjave. Glede sončenja trebuščka sem se tudi jaz pozanimala in od ginekologinje dobila nasvet, da ne morem pregreti otročička s sončenjem, ne podhladiti v vodi saj ima vedno takšno temperaturo kot mamica. Priporočljiva ni edino preveč topla voda, kar pa na morju zagotovo ni, saj nima preko 35°C. Glede kopalk pa sem tudi sama uporabljala večinoma dvodelne, saj se mi kljub 6-im mesecem trebušček še ni dosti poznal. Glede vožnje pa ti svetujem, da se na 2 do 3 ure ustavljate, da se malo razgiblješ.
Drugače pa uživaj na dopustu in v nosečnosti in poslušaj svoje telo, ki te opozarja ali je nekaj vredu ali ne.
Dana
Draga Tinča!!!
Sama sem bila lani tudi ravno v tretjem mesecu, ko sva odšla na dopust. Bilo mi je sicer obupno slabo, ampak slabo bi mi bilo tudi doma…
Šla sva najprej za teden dni na Korčulo in nato še na Hvar – z avtom. Nisem se pretirano sončila, kopala pa sem se, čeprav je bila zelo mrzla voda. Rodila sem zdravega, krepkega fanta.
Nič posebnega, bilo je fino, vse, razen slabosti… če ti ni slabo, se nimaš česa bati…
Uživaj na dopustu!
Anta
Če se počutiš dobro, potem uživaj in delaj vse, kar ti paše. Izogibaj se le pregrevanju na soncu, saj pregrevanje trebuščka pomeni zviševanje telesne temperature, s tem pa spreminjaš pogoje, ki jih je tvoj dojenček navajen.
Drugače pa – jaz sem bila noseča polnih 7 mesecev in pol. Imeli smo se super. Celo plavala sem še vedno.
Želim ti prijeten dopust
Špela