Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Nosečnost in anksioznost

Nosečnost in anksioznost

Spoštovani,
Stara sem 29 let in z možem se pogovarjava o zanositvi. Sedaj že jemljem folno kislino.
Tukaj se pojavi problem, imam namreč anksiozno motnjo že kar nekaj let. Zdravil je jemljem. Načeloma mi gre dobro, paničnih napadov nisem imela že leta.
Osebnemu ginekologu sem to že omenila, ampak me je “odpravil”, da naj se nič ne sekiram glede tega, da obstajajo tudi tablete za take stvari.
Strah me je nosečnosti, saj nevem kako bo, ali bo ok, ali bo kaj narobe… ja tipična anksa in premlevanje scenarijev, ki se mogoče sploh ne bodo zgodili.
Vem, da se na pregledih meri pritisk in pulz. Tu nastopi prvi večji razlog, ki mi vzbuja strah. Te meritve me je namreč zelo strah, vedno se mi pri merjenju tlaka pri zdravniku zelo zviša pulz (tja do 150/min). Ali mislite, da obstaja možnost, da bi si tlak redno, vsak dan merila doma, in meritve predložila na pregledu? Verjamem, da česa bolj dobesedno neumnega verjetno še niste slišali, ampak to je res en tak strah… tlak imam OK.
Seveda imam še kup drugih strahov, da bi med nosečnostjo skozi imela visok pulz, da se mi pojavi kakšna aritmija (se mi je že kdaj pojavila), da bi imela slabo kri, strah pred preeklampsijo,… strah pred porodom, ali bi bilo vse ok,…  Ali je možno, da vse to sekiranje dejansko lahko povzroči npr preeklampsijo?
Včasih se mi zdi, da tej stvari nebom kos in, da je boljše, da se v to sploh ne spustim, ampak imam potem slabo vest saj si otrok želiva.
Hvala vam,

Tudi jaz sem imela težave s pritiskom pri zdravniku, doma vedno vredu, pri pregedu pa pritisk v višave, in zaradi tega sem bila v prvi nosečnosti več kot en mesec pred porodom v bolnici.V drugi nosčnosti pa ponovi vajo, pritisk tak, da bi morala biti že mrtva jaz pa sem se odlično počutila. In smo se dogovorili, da grem na pregled v Ljublajno k internistki sprecializirani za nosečnice, kjer mi je po vseh pregledih povedala za “Sindrom bele halje”.Potem sem si doma redno merila pritisk 4 x n dan, in za vsak slučaj sem imela še tablete Metildopa, pa nisem vzela niti enega, na kontrolah mi pa potem niso več merili pritiska, in trikrat sem šla še na kontrolo k internistki, pa je bilo vse vredu, tako da se da zmenit.Vso srečo.

New Report

Close