Najdi forum

Nosecnost.

Pozdravljeni…..

Na vas se obračam z “manjsim problemom”, ker sem pri ginekologu narocena sele konec naslednjega tedna, to vprašanje pa mi ne da miru, se za odgovor obračam na vas.
Pred časom sem imela vnetje nožnice, glivice, vendar so se za daljsi cas odpravile.
Sedaj pa sem dva meseca noseca in opazam zopet izcedek in podobno kot da so se zopet pojavile glivice, pa me zanima ali to lahko skoduje plodu.
Ali si tudi v nosecnosti lahko pomagamo z nasvetom, da se uporablja jogurt Bifidis?
Najlepse se vam zahvaljujem za odgovor……..Petra

Draga Petra,

glivice plodu ne škodujejo saj ne pridejo do njega. So pa moteča nadloga, ki je kar pogosta v nosečnosti. Bifidus, če vam pomaga bo kar pravšnji, če ne pomaga pa sezite po lokalnih zdravilih za v nožnico, predvsem po 13. tednu nosečnosti, ko z veliko verjetnostjo ne morejo več škoditi.

Noseča sem 9 tednov in pri obisku ginekologa mi je predpisal Canesten 3 za v nožnico, ker je ugotovil glivično vnetje. Ali lahko to škoduje plodu?

Teoretično lahko škodi vendar praktično ne poznam takega primera. Če vas glivice ne motijo preveč prestavite terapijo do 13. tedna nosečnosti, pa bo “volk sit” in “koza cela”. Po 13. tednu nosečnosti tudi uradno lahko uporabljamo Canesten.

New Report

Close