Nosečnost
Pozdravljeni.
Zadnjo menstruacijo sem imela 1.3.2001. Naredila sem test clear blue po katerem se vidi, da sem zanosila. Na ginekoloski pregled sem se narocila danes, pa me zanima, ce je to normalno in v redu, da sem narocena sele 25.5.2001. Ali bi bil pregled potreben prej.
Ginekologinji sem omenila, moznost nosecnosti, ter da mislim otroka obdrzati.
Najlepsa hvala za odgovor….Lep pozdrav
Draga Stela,
res je, da imamo ginekologi različen pristop do obravnavanja zgodnje nosečnosti. Namreč, vse več stvari je mogoče z UZ ugotoviti že zelo zgodaj kot so npr. velike nepravilnosti v razvoju ploda, večplodne nosečnosti in njihove variante, tveganja za razvoj anomalije itd. Zadnji rok za tak ultrazvočni pregled je 13. morebiti še 14. teden, torej bo imela vaša ginekologinja 25. maja kar veliko dela z vami, če namerava ob tem narediti še vse pripadajoče, pregled, pogovor itd. Sam si delo raje razdelim in sem zadovoljen, če lahko opravim prvi informativni “sestanek v nosečnosti” med 8. in 10. tednom.
No, kakorkoli je 25. maj dovolj zgodaj za prvi pregled in popolnoma v skladu s strokovnimi priporočili. Nekaj dela se namreč “prihrani” na tistih manj srečnih nosečnicah, ki do 12. ali 13. tedna spontano izgubijo nosečnost, česar po zdajšnjih znanstvenih dokazih z ničemer ne znamo preprečiti.