nosečnost
Dober dan,
Stara sem 30 let. Načrtujem nosečnost. V vašem forumu sem že veliko prebrala o ugotavljanju nosečnosti – vendar imam kljub temu vprašanje.
Kakšen teden po ovulaciji se mi je pojavila v spodnjem predelu trebušne votline
rahla bolečina ter čudni občutki (večkrat na dan). Bolečina se je pojačala v času pričakovane menstruacije (menstruacije imam redno na 21 – 25 dni) in sicer je trajala kar nekaj minut, podobna je bila menstruacijski vendar brez krčev. 27. dne
po zadnjem perilu sem opravila nosečnostni urinski test, ki je bil negativen. Kot sem že omenila imava s partnerjem redne nezaščitene odnose. Zanima me, glede na to, da se mi običajno bolečine ne pojavljajo ali gre morda za kako vnetje, cisto ali pa bi lahko bila posredi (kljub negativnemu urinskemu testu) nosečnost. Ter v primeru, da gre za nosečnost ali so normalne v zdravi nosečnosti takšne čudne senzacije in bolečine že na samem začetku. Ali to pomeni, da ni kaj vredu z zarodkom? Ali imajo tudi druge ženske v začetku nosečnosti (če sploh gre za nosečnost) podobne težave?
Za odgovor se vam zahvaljujem.
Draga Natalija,
opis težav ne more odgovoriti na vprašanja kakršne ste potavili. Res ste bili zelo natančni pri opisu vendar je vse skupaj malo pomembno in na koncu lahko celo pomeni vse mogoče, večinoma pa nič. Kot bi hoteli zaradi glavobola po pošti dobiti odgovor na vparšanje ali imate v glavi tumor, vnetje možganske mrene, gripo ali alkoholnega mačka! Če vas skrbijo take reči kot jih navajate je potreben ginekološki pregled. Že večkrat sem omenil v forumu, da razpravljanja o tem kaj bi lahko bilo če bi bilo tako in kaj, če bi bilo malce drugače ne vodijo nikamor in tudi ne dajejo nobenega občutka varnosti, ne vam ne meni, ki vam poskušam pomagati.
Počakajte še kak teden ter ponovite test, če ne bo menstruacije, če se bodo težave stopnjevale pa obiščite ginekologa.