Najdi forum

nosečnost

Spoštovani
kar nekaj časa nisem mogla zanositi, nato sem upoštevala vaše nasvete (manj OH, tekočina, bazične kopeli, …) in sedaj sem noseča 10 tednov.
Se pa zelo slabo počutim: slabosti, glavoboli, povrh vsega sem še staknila hujši prehlad (sem redko-kdaj prehlajena) in vse težko prenašam, ker nisem navajena teh bolezni. Nenormalno pa mi pašejo jesti samo nezdrave stvari, katere prej mesece in mesece nisem jedla.
Prosila bi vas samo za nasvet, kaj jesti v nosečnosti in kaj bi mi pomagalo za boljše počutje. Tablet namreč ne jem (jih tudi prej nisem), razen folno kislino ter dabroston, katere mi je predpisal ginekolog in se ju ne upam opustiti. Kave ne pijem.
Je bazične kopeli še smiselno izvajati glede na to, da sem noseča?
Najlepša vam hvala in lep dan!!!

Violeta

Tudi sama sem noseča 11 tednov in sem prehlajena, grlo me je bolelo dva dni, iz nosa pa mi teče že tretji dan. Ne pijem nobenih tablet, le veliko limonade in čaja. Zanima me ali lahko prehlad kakorkoli vpliva na otročka?

Juhuhu, zelo vesela novica. Čestitam vam!

Nekaj strupov je še vseeno ostalo v telesu, zato so tudi težave med nosečnostjo večje, kot bi naj bile. Reši vas lahko samo disciplina pri hrani. Nikar ne jejte “svinjarij”, ki vas bodo zastrupljale. In otroka še zraven.
Še naprej morate jesti zelo zdravo, hrano, polno z minerali, vitamini, encimi. Hrano, ki je živa (ne preveč toplotno obdelana) in čim manj strupena. Saj to velja za vse nas, nosečnost ni neko izredno stanje, kjer bi morali pretiravati.

Še naprej pijte veliko čiste vode, malo OH je vedno dobra odločitev. Z bazičnimi kopelmi lahko brez skrbi nadaljujete, temperaturo vode uravnavajte po vašem počutju.

Dobro, to so bili prijetni predlogi. Zdaj pa k malo manj prijetnim. Za blaženje simptomov, ki ste jih opisali, vam priporočam, da se 14 dni vsak dan klistirate z irigatorjem. Lahko dodate v vodo bazične minerale.Na 1 liter vode, eno čajno žličko bazičnega praška. Klistiranje vas čaka tudi pred porodom, tako da bo to dobra vaja. Poleg tega pa se boste lahko tik pred v porodnišnico sami sklistirali kar doma, če boste sedaj vadili. Klistirate se lahko tudi kasneje, če boste začutili potrebo oziroma se bodo znova pojavili simptomi.
Še en malo manj prijeten, ampak koristen in nujen predlog: kupite si zelenjavni koncentrat Pianto. Okus ni preveč dober, vendar je to skoraj čudežno sredstvo za razstrupljanje in dovajanje vitalnih snovi.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close