Nosecnost
Pozdravljeni,
19.1. je moj prvi dan zadnje menstruacije, edini spolni odnos v tem ciklu sem imela 27.1.
Test nosecnosti mi je prejsnji teden v ponedeljek in cetrtek (23. In 26. Dan cikla) pokazal pozitivno.
v petek se na uz ni videlo nic.
vceraj (30. Dan) pa sem naredila krvni test beta hcg in je bil ze 3300.
skrbi me, ce je z nosecnostjo vse ok, glede na to da je hcg ze tako visok in da se v petek ni videla niti gest. vrecka na uz.
kaksno je vase mnenje?
Pozdravljeni,
po zadnji menstruaciji ste noseči 4 1 3/7. V tej višini nosečnosti je običajno, da se je na UZ še ne vidi. Je pa vrednost beta HCG takšna, da bi se nosečnost že morala videti. Ali ste prepričani, da je 3300?
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
Ker ne morem objaviti svoje teme se bi kar tukaj vklopila s svojim vprašanjem.
Leta 2023 se je moja tretja nosečnost končala v 34 3/7 zaradi abrupcije placente. Sledil je urgentni.cr, z otrokom je bilo k sreči vse vredu.
Dejavnikov za abrupcijo sicer nisem imela, razen anemija, gestacijski diabetes, ki je bil obvladljiv s prehrano ter hipotiroidizem, imam terapijo.
Za zaščito sem si nato po posvetu izbrala vložek Flexi T ter po letu in pol nepričakovano zanosila, ker se je premaknil iz pozicije. Do pregleda v 7t je vse potekalo vredu nakar pri 9t ugotovijo da se je srček ustavil in je potreben splav.
Sedaj me pa zanima sledeče, vkolikor bi se odločila za ponovno nosečnost, kakšne so možnosti za ponovno abrupcijo. Vem da se odstotek rahlo poveča. Koliko je sploh primerov da bi ženska imela dve abrupciji zapored, brez kakšnih večjih dejavnikov tveganja?
Hvala za odgovore
Gaia448, 20.02.2025 ob 13:05
Pozdravljeni,
Ker ne morem objaviti svoje teme se bi kar tukaj vklopila s svojim vprašanjem.
Leta 2023 se je moja tretja nosečnost končala v 34 3/7 zaradi abrupcije placente. Sledil je urgentni.cr, z otrokom je bilo k sreči vse vredu.
Dejavnikov za abrupcijo sicer nisem imela, razen anemija, gestacijski diabetes, ki je bil obvladljiv s prehrano ter hipotiroidizem, imam terapijo.
Za zaščito sem si nato po posvetu izbrala vložek Flexi T ter po letu in pol nepričakovano zanosila, ker se je premaknil iz pozicije. Do pregleda v 7t je vse potekalo vredu nakar pri 9t ugotovijo da se je srček ustavil in je potreben splav.
Sedaj me pa zanima sledeče, vkolikor bi se odločila za ponovno nosečnost, kakšne so možnosti za ponovno abrupcijo. Vem da se odstotek rahlo poveča. Koliko je sploh primerov da bi ženska imela dve abrupciji zapored, brez kakšnih večjih dejavnikov tveganja?
Hvala za odgovore
Res je, tveganja za abrupcijo se nekoliko poveča, a je še vedno zelo majhno, pod 5%.
srečno, lp, Nataša