nos&angina
Spoštovani!
Pred enim letom sem imel kar hudo bakterijsko angino. Zaradi nekaterih zapletov in nepoznavanja težave (imel sem jo namreč prvič, star sem 22 let) je bilo bojevanje z boleznijo malce dolgotrajnejše (cca 3 tedni)Naredil se mi je tudi abces. Pojavila se je tudi nekaj mesecev kasneje (decembra), a se je zadeva z antibiotiki rešila v parih dneh. Ista zgodba se dogaja sedaj. Lansko leto mi je doktor sicer svetoval, da zaradi povečanih tonzilov priporoča odstranitev le teh, v primeru ponavljanj angin.
Težave pa so se ob vsem tem pojavile tudi z nosom in spanjem. Navajen sem bil spati na hrbtu, sedaj pa tik preden bi zaspal zasmrčim kar me začuda vedno zbudi, tako da sem prisiljen spati na trebuhu, kjer ni problemov. Prav tako si pred spanjem pomagam z operilom, ker mi drugače skorajda zmanjkuje zraka skozi nos ko začnem globje dihati (kar me zopet zbudi). Verjetno je k temu pripomogla uporaba samega operila (že dolgoletne majhne težave z nosom, alergije). Čez dan si vbrizgujem fiziološko raztopino, ki pa ne pomaga dosti.
So mogoče zapleti z dihanjem povezani tudi z anginami; mandeljni? Mogoče priporočate odstranitev? Je kakšna pot brez operila in “normalnim” spanjem nazaj na hrbtu?
Hvala za odgovore in lepo pozdravljeni! Anže
Spoštovani!
Če nimate nikakršnih vnetij v žrelu oz. na mandelnih potem težko rečem, da je težko dihanje povezano s tem, lahko pa so spremembe v nosu – lahko tudi takoimenovano “kronično vnetje sluznice nosu zaradi zlouporabe zdravil”. Priporočam pregled in seveda ne Operila več. Žal enostavno odpraviti težav najveretneje ni možno.
LP. drIB.