Najdi forum

Nos

Pozdravljeni. Imam kar nekaj težav povezanih z nosom. Na desni strani imam zvit nosni pretin in zdaj par mesecov so se mi začele pojavljati problemi. Desna nosnica se mi ponoči zamaši.Sluz se mi izteka odzadi v grlo in kiham ter pohrkavam ker me moti. Bila sem tudi na testu za alergijo a ni pokazalo nič. Od zdravil imam pršilo Mommox a bistvene izbolšave ni.Kaj mi predlagate je res edina rešitev operacija nosnega pretina.Za odgovor se vam zahvaljujem.

Pozdravljeni,

pri deviaciji nosnega pretina res pomaga operativna korekcija, običajno pa dodatno še naredimo radiofrekvenčno zmanjšanje spodnjih nosnih školjk (mukotomijo) za še boljši učinek . Navajate pa tudi izcedek nazaj v žrelo, ki bi lahko prihajal iz vnetih sinusov, tako da priporočam še CT sinusov (ali CBCT s prikazom vseh sinusov) ter seveda ensoksopijo nosu pri ORL specialistu.

 

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close