norlevo
Pozdravljeni, pred prb. mesecem dni sem vzela Norlevo, teden za tem dobila krvavitev, ki je trajala 8dni, takoj za tem ob predvidenem času še M, ki je tudi trajala 8dni, torej sem 16 dni krvavela non stop. Vse lepo in prav, če me le nebi sedaj tako bolela leva dojka, čutim tudi 2-3 povečane bezgavke oz. zatrdlinice. Nato pa sem včeraj imela spolni odnos, in vsakič, ko ga je porinil do konca, me je grozno zabolelo v levem jajčniku (oz. predvidevam, da gre za jajčnik), kot da bi me nekdo rezal z nožem. Potem sem pač še povezala skupaj, da zadnje dni grem težko lulat, moram kar pritiskat, curek razpršen. Danes zjutraj, ko sem ležala na hrbtu, sem videla ta predel bolj izbočen od desne strani, na otip sem celo začutila kot povečan jajčnik, na desni tega ni bilo. Naj še omenim, da imam že od zmeraj precej boleče M, ampak vedno samo na levem jajčniku, ko je bil dejaven desni, so bile bolečine minimalne.
Je lahko to kar se mi dogaja, posledica teh tablet Norlevo?
Pozdravljeni
Stara sem 18 let, 5. 4. sem imela nezaščiten spolni odnos (zame je bilo prvič). V roku 12 ur sem vzela Norlevo. Čez dva dni sem dobila rjave madeže, ki so trajali dva dni. Nato pa sem 12. 4. (18. dan od začetka prejšnje menstruacije) dobila šibko menstruacijo, rahlo rjavo, ki je trajala manj kot običajno -le 2-3 dni. Naslednjo krvavitev sem dobila čez 25 dni, vendar pa ne vem če je bila to menstruacija, ker je ponovno trajala le dva dni in je bila zelo šibka (par kapljic) in malo rjava. Drugače moja menstruacija traja 6 dni in je zelo močna. Ali je ta sprememba krvavitve posledica Norleva?
Hvala in lp
Pozdravljena!
Nujna kontracepcija lahko povzroči vmesne krvavitve, menstruacija lahko nastopi teden dni prej ali kasneje. Žal ne vem, kaj od tega je bila menstruacija. Predlagam, da za vsak slučaj opravite test za nosečnost, saj nujna kontracepcija še zdaleč ni 100% zanesljiva, vi pa ste imeli nezaščiten odnos verjetno med plodnimi dnevi.
Matjaž