Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Norlevo

Norlevo

Lepo pozdravljeni!

24. ur po nezaščitenem spolnem odnosu sem šla v lekarno po Jutranjo tabletko Norlevo 1,5 mg. Kar se, da sem jo hitro zaužila.
Potem sem šla malo po internetu brskat o jutranji tabletki in dobila informacijo, da obstaja Norlevo, ki vsebuje dve tabletki. Zdaj pa mi ni nič jasno. V čem je razlika, ker jaz sem zaužila samo eno tabletko.???

Spoštovani!

Gre za novo obliko zdravila Norlevo, kjer ena tabletka vsebuje enako količino učinkovine (levonogestrela) – 1,5 mg, kot je je bilo včasih v dveh tabletkah.
V stari obliki, kjer je bilo potrebno naenkrat zaužiti 2 tabletki, je vsaka vsebovala le po 0,75 mg levonorgestrela.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Spoštovani!

Pred desetimi dnevi sem vzela tabletko Norvelo, ker sva imela s partnerjem nezaščiten spolni odnos in so po izračunih bili nevani dnevi. Zanima me kako dolg učinek ima tabletka, ali je možno, da se zaradi tablete ovulacija samo prestavi za par dni, ali je še vedno možnost zanositve v kasnejših dnevih pred menstuacijo. To sprašujem zato, ker sva imela deset dni po tem, ko sem vzela Norvelo spet nezaščiten odnos, vendar sva pazila, ampak me vseeno skrbi. Vem, da jemanje te tabletke prepogosto ni priporočeno, še posebej ne dvakrat v enem mesecu. Že vnaprej hvala za odgovor.

Lp

Spoštovani!

Urgentna kontracepcija ne deluje kot klasične kontracepcijske metode, kar pomeni, da le-ta ne zaščiti pred neželjeno nosečnostjo v primeru nezaščitenih spolnih odnosov, ki se zgodijo po jemanju tabletke. Učinkovita je le v primeru, da se vzame po nezaščitenem spolnem odnosu.
Torej, zanositev je še vedno možna, saj ne morete natančno vedeti kdaj imate ovulacijo.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close