noriceee-HELP
lep pozdrav!
stara sem 13 let in na koži (na desni roki in desni nogi) so se mi pojavili mehurčki napolnjeni s prozorno tekočino, ki so kasneje prerasli v krastice. pri obisku zdravnika mi je ta povedal da imam herpes. dal mi je tekoči puder in b-komplex… koliko pa listam po knjigah vidim, da so moji izpuščaji enaki kot norice pa še enako so nastali. piše da se pojavijo po trupu in glavi šele na to na udih (pri meni je bilo obratno).. piše da imajo otroci povišano tel. temperaturo (jaz je nimam)… piše da norice zelo srbijo (a mene ne)… kaj naj naredim? naj ponovno obiščem zdravnika? kaj predlagate? hvala za odgovore
Živ, babsy,
kaj pa ti počneš od taki uri na računalniku? Tvoje telo si želi spati, tvoji možgani pa se upirajo. No, do 23h se le spravi v posteljo!
Glede noric: predvidevam, da si norice že prebolela v zgodnejšem otroštvu, vprašaj mamico. Če pa jih res nisi, potem je sicer možno, da bi jih dobila sedaj, vendar NI ZNAČILNO, da se pojavijo samo na eni strani telesa. Tudi herpetični izpuščaj ima mehurčke, saj sta oba virusa (herpes in norice) iz iste družine-herpesvirusne. Možen je tudi zoster-pasavec, to je noricam ali herpesu (spet podoben, iz iste družine) izpuščaj, ki se pojavlja izključno po eni strani telesa, običajno pa ne tako razširjen kot tvoj (npr. samo na delu pasu), ne pa roka+noga.
Torej zelo verjetno prebolevaš kakšno herpesvirusno infekcijo kože.
Običajno tale, tvojemu podoben izpuščaj bolj boli, take pekoče bolečine (ne prehude) se pojavljajo, ko izpuščaj prihaja na dan. Nič ne zdravimo, razen če so bolečine prehude, vzami kakšen Lekadol.
Če pa se izpuščaj razširi, naj te v ponedeljek pregleda zdravnik.
lp
Tanč
med počitnicami si pač lahko privoščim, kajne? hihi
zanima me če je ta moja “stvar” zelo nalezljiva? a lahko spim v postelji s kom drugim ali morem spati sama? pa še to… prvi izpuščaji so se mi pojavili okoli ponedeljka. danes je sobota, čez 1 teden pa grem na morje. bo do takrat vredu? s tem verjetno ne morem na morje, ali pač?
hvala hvala hvala za odgovore…
Živ, babsy,
verjetno greš na morje drugi teden? Do takrat boš že fit in pripravljena na dogodivščine, izouščaj bo verjetno popolnoma suh oz. bo tudi že odpadel. Morje da, sonce pa ne med 11,00 in 17,00 uro.
Ja, ne vem natančno, kaj misliš, da si boš privoščila:) Zato ti ne vem odgovoriti, moraš konkretno vprašati.
Spati moraš sama, iz več varnostnih razlogov. Prvič, ker imaš samo 13 let, drugič pa, da ne bi koga okužila. Saj ne bi bilo prijetno, da se tvoji prijatelji nalezejo od tebe.
No, pridna bodi, če pa si misliš “privoščiti” kaj posebnega, mi napiši, da ti svetujem.
OK?
lp
Tanč