Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Nohtki

Nohtki

Naš 17-mesečni sonček, ki ima AD, ima že od rojstva težave z nohtki. Takoj, ko mu čisto malo zrastejo, se mu lomijo in trgajo. Ima tudi navpične brazde, tako kot jaz. Nekoč sem brala članek o tem, da so brazde pokazatelj obolenja oziroma pomanjkanja nečesa. Na nogicah pa se je en nohtek zelo odebelil in ga komaj postrižemo.
Dermatologinja je rekla, da to ni nič posebnega in je značilno za atopike. Pediatrinja pa je rekla, da se bodo s časom okrepili. Če bi bilo na nogicah prehudo, pa bomo morali k pedikerki, da mu jih postriže.
Naj povem, da smo zelo previdni, kar se tiče obutve in tu ni vzrok.
Ima katera podobne izkušnje? Ali lahko kako pomagam? Mu česa primanjkuje, glede na to, da smo se dolgo držali stroge diete? Kaj bi mu morala dodati v prehrano?
Hvala za vsak odgovor!

Tudi moja hčerka ima isti problem: nohtki so čisto mehki in se stalno lomijo- tako, da mi jih na rokicah sploh ni treba stričt!

Tudi mene zelo zanima, če ji slučajno česa manjka…

LP

hm, hm
Menda res. Včasih so priporočali proseno kašo, za močne nohte in lase.
Spremembe na nohtih so značilne tudi za nekatere kožne bolezni. Da ne rečem, da so zadebeljeni in motni nohti odraz glivične infekcije nog ali rok. Če bom zdaj še kaj napisala, bom zelo blizu vsem tem glivicam, ki jih najdejo, saj veste kje. Zato ne bom nič več napisala.
Morda bi vprašale dermatologa na zdravstvenem forumu?
pa pa
Tanč

Tudi sama sem pomislila na glivice – zaradi odebeljenega nohtka, a je pediatrinja rekla, da niso. Na rokah, pa se mu nohtki tako cepijo in trgajo, da mu jih moram kar naprej strič, drugače se mu kakšen odtrga “na živo”.
Hvala za odgovor!
Bom vprašala še dermatologa na netu.

New Report

Close