Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Nohti

Nohti

Pozdravljene!

Upam, da ni preveč “smešno” vprašanje, a pri naši triletnici sem ugotovila, da odkar hodiva na BICOM terapijo (do sedaj 3 x) in je na dieti brez mleka, pšenice, ajde, pire, sladkorja in kvasa, posledično zaradi tega ne uživa niti veliko sadja (kakšen kivi in jabolko), da ji nič ne rastejo nohti na rokah. Vem, da sem ji morala nohte rezati tudi med tednom, ne samo ob vikendih, tako hitro so ji rasli. Zdaj pa kadar koli pogledam, a že moram porezati, nimam kaj rezati. Sem jo opazovala, če jih grize, pa ni opaziti, če so ji jih porezali morda v jaslicah, pa pravi, da ji reže samo mamica … Tako da ne vem, imate morda s tem kakšne izkušnje? Ali ne dobiva trenutno kakšnih snovi, ki so potrebne za rast? Toliko vprašanj se mi je porodilo, upam, da ji s tako strogo dieto ne delam škode za kaj drugega. Na naslednji terapiji bom vsekakor o tem tudi povprašala.

LP, J.

V polnozrnatih žitaricah in kvasu je veliko vitaminov iz skupine B. Kadar telo z njimi varčuje, se to pozna na nohtih in laseh. Predvsem bodi pozorna na KVALITETO obojih.
Ker tako kot vse strukture v telesu, tudi lasje in nohti rastejo v zagonih, je vzrok počasnejše rasti lahko tudi drugje. Predvidevam pa, da terapija ne bo trajala nekaj mesecev, da bi naprimer ogrozila krvno sliko in pa funkcijo živčevja. Drugače pa obstajajo tudi vitaminski pripravki: npr. B-kompleks,… Pazi pa na kake kapsule, ki vsebujejo medicinski kvas!! – zaradi kvasa, seveda!

Pozdrav pozorni mamici!

New Report

Close