Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Nogice na O

Nogice na O

Spoštovana!
Imam hčerko staro 15 mesecev in ima izrazito nogice na O.
Shodila je pri 12 mesecih,zdaj pa hodi že samostojno.Od kar je shodila opažam ukrivljenost.Na začetku me to ni skrbelo,zdaj pa me čedalje bol.Zaradi tega obrača stopala navznoter,desno bolj,tudi spotika se zaradi tega.
Vodene sma v razvojni amb. (blaga poporodna asfikcija), ampak zaradi koronskih ukrepov ne pridemo na pregled,da bi vprašala.
Lepo prosim za pojasnila,je to normalno,do kdaj bi se naj “popravile”,moram biti na kaj še posebej pozorna?Vitamin D (oleovit) 1 kapljico dajemo vsak dan,razen poleti en mesec nismo.
Prosim za kakršno koli informacijo in se Vam za to najlepše zahvaljujem.
Lepo pozdravljeni, Tina

Nogice na O ali kot temu rečemo varus polođžaj nog, imajo vsi dojenčki. Gre za normalen položaj nogic, ki se z razvojem spreminja. Ko otrok shodi, hodi širokotirno in rotira nogico v kolku,. zato se varus položaj še stopnjuje, pogosteje pri otrocih, ki zgodaj shodijo. Nato se ta položaj zmanjšuje in po 6-12 mesecih hoje preide v normalen položaj. Tako je pri večini otrok. Ker pa opisujete zvračanje nogic svetujem, da otroka pregleda ali razvojni pediater (kot vem, vsi delajo normalno) ali ortoped.
http://www.slovenskapediatrija.si/portals/0/clanki/2019/2019_03_26_109-115.pdf

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close