Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Nogice

Nogice

Pozdravljeni!

Pripenjam vam sliko nogic mojega 5 mesečnega sina. Nad gležnji ima nogice zelo odebeljene – izgleda kot da bi imel zelo pretesne nogavice. Zanima me vaše mnenje – ali je to normalno ali ne, namreč pediater pravi, da je to normalno, mene pa vseeno zelo skrbi in se mi ne zdi ravno normalno. Zdi se mi tudi, da ima levo nogico malo debelejšo od desne. Drugače ima tudi levo očesno režo manjšo od desne, vednar je to opazno samo, če z očesom pogleda v desno. Če gleda naravnost ali levo ta razlika ni vidna.
Drugače je otrok zdrav, živahen in zadovoljen. Jaz pa iz dneva v dan bolj zaskrbljena.

Najlepša hvala za vaše mnenje in lep pozdrav.

Spoštovana,

se strinjam z vašo pediatrinjo, da ta “zožitev” ni noben razlog za skrb. Vaš fantek je sedaj v obdobju “buhteljčka”, ko so blazinice po rokah in nogah izrazite – in zato v kontrastu z deli, kjer maščobnih blazinic ni (kot so gležnji in zapestja).

Razlika bo postopno izginila tja do prvega leta, še zlasti v času, ko bo začel nogice uporabljati za hojo.

Pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close