Najdi forum

Nočno jokanje

Pri našem sedemmesečnem sinku se je kakih 10 dni pojavilo nočno zbujanje oz. to v bistvu sploh ni zbujanje, ampak jokanje. Ko pa ga pristavim k prsim, ali pa mu ponudim čaj, se umiri in zopet spi naprej. Ni ne prehlajen ali kako drugače bolan, je pa res, da je imel zadnje cepljenje ravno pred tednom dni. Ali ima kdo podobne izkušnje in ali je možno, da otrok kaj sanja?

Ali je mogoče, da tvoj sinko dobiva zobke? Pri moji hčeri se je nočno zbujanje z jokom začelo ravno v taki starosti in je trajalo kar dolgo, do dobrega leta in pol starosti. Na koncu koncev smo ugotovili, da po vsakem takem obdobju jokanja (cca 10 dni oz. noči) izraste iz dlesni nov zobek.
Želim vam čim več dobro prespanih noči.
Ali

Draga Lucija!

Mislim, da nimaš nobenega razloga za zaskrbljenost, saj so občasne nemirne noči naših malčkov nekaj povsem normalnega. Verjetno tudi oni tako kot mi ponoči podoživljajo dogodke celotnega dne in včasih so ta pač manj prijetna in jih pripeljejo do joka. Včasih pa jih do joka pripravijo kakšne grde sanje.
Moja hčerkica se ponoči zajoka vedno ko ji izpade duda-ko ji jo nato dam v usta in narahlo pobožam mirno zaspi naprej.
Draga Lucija želim vama mirne noči in mislim, da nimaš razloga za zaskrbljenost.

Enako vprašanje sem hotela danes postaviti tudi sama. Naš šestmesečnik je do sedaj mirno prespal noči, tudi do devetih zjutraj. Zdaj pa se prebuja ponoči, in sicer zelo pogosto, nato se obrne na trebuh, zleze nekam v kot in joka. Navadno pomaga, če mu damo dudo in ga obrnemo na hrbet, včasih pa joka močneje in ga moram dojiti. Ne vem, kako dolgo bo to še trajalo, me tudi malo skrbi. Ima pa že dva spodnja zobka. Morda je to od tega, ne vem…

Srečno, Anita

seveda otroci ze sanjajo,mozno je vse..

New Report

Close