Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja nočno hranjenje 10 mesečnice

nočno hranjenje 10 mesečnice

Naša 10 mesecev stara deklica še vedno je ponoči in sicer 1krat (običajno ob 4h ali pa kako uro prej). Spije 230 ml mleka in potem spi do 7h. Mi vsi pravijo, da je to le razvada in naj ji ponoči več ne dajem mleka. Zvečer zadnič je ob 18.30 in sicer 230 ml mleka. Drugače ima vse obroke že goste, le zvečer je preveč utrujena in noče jesti po žlici. Sem ji probala dati vodo in je pravtako spila vso, a je spala le pol ure in spet jok. Sem naredila mleko, ga je spila in spala do jutra. Verjetno je lačna a sem jo le razvadla in ne more spati če ni sita.

Lp

Ne skrbi glede hranjenja ponoči, naredi tako, da bosta obe zadovoljni.Če želi mleko, ga pač naj dobi.Moj pikec je star sicer šele 4,5 in tudi okrog tretje zjutraj želi jesti.Dam mu samo eno žličko hrane na 100ml vode pa je čisto zadovoljen do sedme zjutraj.Poskušala sem s čajem pa mu ga nikoli ni bilo dovolj.Ta starejši hčeri se je zaradi nalivanja s čajem ponoči raztegnil želodček in se ji to pozna pri njeni teži še zdaj pri osmih letih.Vsaka mama pač dela po svoje in vsaka ima po svoje prav.LP

Če je spila vso vodo in je potem spala pol ure, ne gre za razvado, ampak je otrok res lačen. To pove tudi podatek, da je večerjo že ob 18.30, vendar samo mleko. Kdaj gre spat? Ali tudi že takrat? Če je tako oz. če ob 19.00 že spi, je do 4. ure zjutraj že 9 ur spanja. Če pa gre pozneje spati, pa verjetno ob 18.30 še ni tako zelo utrujena, da ne bi mogla pojesti nič goste hrane.

V vsakem primeru ji naredite obilnejšo večerjo (lahko tudi že ob 18.00), potem pa naj pred spanjem samo spije mleko. Če se bo kljub temu zbudila tudi ob štirih, vam ne preostane drugega kot da ji daste mleko, saj je to vseeno bolje kot voda, ker potem spi še tri ure. Če pa bo povlekla kakšno uro ali dve dlje, pa toliko boljše.

Jaz bi bila skeptična edino zaradi zobkov. Nočna hranjenja otrok, ki imajo že zobke namreč niso najbolj priporočljiva.

Hvala za nasvet bomo res probali z večerjo že ob 18h mogoče bo takrat kaj pojedla in potem še mleko pred spanjem, če bo hotela. Drugače pa je ob 18.30h res dokončno utrujena in vedno zaspi že pred 19h.

Moja pikica pa je stara eno leto in ne vidim razloga zakaj ne bi smela jesti ponoči, če je lačna. Še vedno se doji in to po trikrat ali včasih celo štirikrat.

Ja in? To, da se tebi zdi dobro in v redu, da se enoletnik po večkrat na noč doji, še ne pomeni, da se mora tako zdeti vsem. Kot če bi kakšna mama spraševala za nasvet, ker se njen dveletnik zbuja ponoči, ti bi pa pripomnila, da saj to ni nič takega, ker tvoj štiriletnik se tudi še po 5 krat na noč zbuja. Res krasen nasvet, ni kaj.

Ajatutaja, naredi tako kot ti je svetovala Xxy. Tudi po moje tukaj ne gre za razvado, saj otrok sprejme tudi vodo. Najbrž je po tolikih urah spanja že lačna.

Moj je bil lačen ponoči do enega leta.
Čas ko je bil lačen se je s starostjo daljšal do jutra. pri 10 m je jedel ob štirih, pri 1 letu ob 5h. zdaj pri 15mesecih spi do jutra. ponoči spije samo par požirkov vode (ponoči je suh zrak).

Tvoja punčka je sigurno lačna. Tudi jaz bi ji dala recimo ob 17.30-18h večerjo na žlico in pred spanjem še mleko (kolikor ga bo spila). ampak kljub temu mislim, da bo ponoči še lačna, ker bo zaradi večerje pred spanjem posledično spila manj mleka.

Kaj vse ljudje pravijo, ajatutaja, na koncu pa se vedno izkaže, da vsak najbolj pozna svojega otroka… Pri nas se triletnik še zdaj kdaj zbudi sredi noči, da je lačen… in ne vem, zakaj mu ne bi verjela… le da zdaj ne grem delat obroka, ampak deluje, če mu dam malo vode in ga poskušam pripravit, da bo kmalu dan, potem bova pa jedla… pa zadrema nazaj. Pri dojenčku to še ne gre, kajne? Zato če menite, da delate prav in vam tako ustreza, je to po moje vredu.

Živjo!

Naš bo čez teden dni star 8 mesecev. Popoldan ob petih mu še dam zadnjo gosto hrano. Ob sedmih zvečer pa mleko – spije ga od 250 do 300ml in gre spat ( potem spi do šeste do sedme ure zjutraj. )

žan 1, to bom sprobala danes tud jaz. upam, da bo delovalo. moja pupa bo 23. dopolnila 8 mesecev in se zbuja pogosteje, kot se je prej 🙁

Žan1 ti pa spije veliko mleka. Naša ga nikoli ne popije toliko.

No jaz sem danes dala naši mlečni riž z banano ob 17.30h in potem ob 18.30h še mleko in je pravtako spila 230ml kot ponavadi. Zdaj že sladko spi in bomo videli, če bo to kaj pomagalo ali bo ponoči vseeno lačna.

lp

Priporočam ti, da namesto mleka daješ v flaško kakšno milupino kašico. Prilagodi pač starosti otroka. Umešaj jo tako, da jo lahko s flaške potegne in ti bo ziher boljše spala. Mleko je dobro, vendar veš, da ni več sitostno za toliko starega otroka, sploh da bi vzdržal celo noč. Resnično ti priporočam, pa če poskusiš mi javi.

Čao!

Moja 5 mesečnica ga spije (adaptiranega) 250 ml za en obrok.

Zelo zanimivo razpravljate o tem nočnem hranjenju.Punce, jaz svojemu baucu dajem 150ml Bebe 2, v katero zmešam le tri žličke.Mislite, da mu pri njegovih 4,5 mesecih dajem premalo?Takšni so tudi njegovi dnevni obroki, vendar zdaj jeva že kar nekaj druge goste hrane.Prosim za nasvet.

Če je tvojemu otroku to dovolj in ni lačen vsako uro, potem ne vidim problema. Sicer jaz moji pupi dajem dnevno; 2x po 250ml adaptiranega, 2x kašico (milupa), vmes spije en frutek, 150ml čaja, vmes pa ji dajem na žličko kakšno sadno kašo frutek (to je ene 5 malih žličk), včasih čežano, banano, kuhan korenčke (spasiran) in to je to. Vmes je mišljeno, da ji dam eno od teh obrokov na dan, ne vse vsak dan. Spi pa celo noč, v povprečju zaspi ob 20.30, zbudi pa se med 7.30-8.30.
Ravno včeraj sva imeli cepljenje in sta teža in velikost odlični.

Najin urnik zgleda tako…Zjutraj 150ml bebe, okrog enajste dopoldan sadna kašica(keks, naribano jabolko,banana ipd), ob dveh zopet 150ml bebe, ob petih kaka zelenjavna juha, ali kašica in ob osmih zopet beba.Spije mi 150 in več vode ali instant čaja. Ponoči pa je okrog 3h in sicer 120ml in spi do sedmih.Imava okrog 8 kg in sem verjetno malo v strahu, ker sem se pri ta prvi hčeri vedno ravnala po navodilih in je še zdaj pri osmih letih prava žogica.

Jaz bi izključila kekse, ker je imela kolegica podoben problem in je ukinila keks pa je pomagalo. No morda pa ni pravilo. Samo nasvet. Jaz zvečer moji dajem milupin mlečni riž in spančka celo noč, če ji pa dam samo mleko (aptamil comfort 2) se ponoči zbudi. Tako so mi tudi svetovali pri pediatru, ker samo mleko bojda 2x polula in je lakota tukaj.

žan, sem včeraj probala to tvojo varianto. kašico smo res pojedli ob 5 popoldan, vendar zvečer več kot 150 ml mleka nikakor nisem mogla spravit vanjo. od osmih zvečer je spala do dveh zjutraj, ko smo spet spili 120 ml mleka. zjutraj potem spi še do sedmih. žan, kolko tehta tvoj malček, da lahko spije tolk mleka? jaz sem že razmišljala, da ima naša manjši želodček al kaj. pri osmih mesecih je velika 72 cm in tehta 8,2 kg. grem pogledat tisto krivuljo, kje je po kilah …

Naša frajla se je kljub včerajšnji obilni večerji zbudila že ob treh ponoči. Spila je 200ml mleka in nato spala do 7.30h. No bomo vztrajali še nekaj časa pa bomo videli.

Naša nikoli ne spije več kot 230ml pa ima že 10 mesecev in nekaj dni. No je pa bolj pri majhnih in suhih ( pri 9 mesecih je bila velika 69,5cm in težka 7660g).

fikus nič se ne sekiraj če ne spije 2,5 ali 3 dl mleka. meni osebno se zdi 3 deci ogromno. Že jaz imam, če spijem 3 deci mleka nafilan želodec. Moj je spil do 1leta največ 160ml naenkrat in ni nič shujšan. Ravnaj se po otroku, če vidiš da napreduje in mu nič ne manjka potem ni panike, če ne spije toliko kot je napisano na škatli.

Nič ni narobe, če so dojenčki tudi ponoči lačni (seveda enkrat, ne vsaki dve uri, ker to ni lakota). dojenčki imajo majhne želodčke in meni se zdi bolj narobe če ga čez dan “prekomerno” filaš s hrano samo zato da se ponoči ne bo zbudil.

Mene zelo moti, če kdo reče, da bi pa tvoj otrok recimo pri 9 mesecih ponoči lahko nehal jesti. zakaj pa? Če je lačen mu daš jest in čao.

New Report

Close