Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija noče jesti

noče jesti

Pozdravljene!
Ima katera podobno težavo in kako se spopada z njo?
Moja hči je stara 14 mesecev, alergična je od rojstva (že rodila se je s suho in rdečo kožo), uživa lahko riž, proso, buče, olivno olje in Allernovo.
Nima 8 kg, tako da so v bolnici napisali, da je podhranjena. Do sedaj se nisem obremenjevala s težo, sedaj pa že 2 tedna noče nič jesti. Zjutraj poje nekaj žličk ob zabavanju, opoldne nič, popoldne nič (1 žličko), zvečer pa z veliko mojega truda in ob igranju z mobitelom 1 dcl hrane. Med obroki ji ne dajem ničesar. V pol leta se je zredila samo za 2 kg, pa je pojedla na obrok približno 2 dcl 3 x dnevno. Sedaj pa v celem dnevu 1 dcl (riž ali proso, zmiksano v rižolino po žlički, stekleničke ne mara).

Kaj naj storim, da bo jedla? Imate kakšno idejo?
lp

kako sta kaj z vitaminskimi sirupi, jih lahko? včasih pomagajo, pri neješčnosti. jesta pa lahko tako malo stvari da bo težko.

če prav razumem mlevski izdelki odpadejo, kaj pa leča, kuskus, brezglutenska moka? kaj pa koruzni žganci?

zamenjaj v mlečnem obroku allernovo z riževim mlekom, glede na to da riž lahko, potem ne bi smelo bit problema, morda je problem v okusu, tudi če je mleka navajena. samo allernove pa ne ukini povsem, ker vsebuje potrebne minerale in vitamie.

od vitaminskih sirupov ti pikovita ne priporočam, mi smo po njem dobili grozno reakcijo, z sanatogenom pa ni bilo težav.

Ničesar drugega ne sme, danes sem ji prvič dala flor vis bimbi, kolikor ga je dobila iz tistega, kar je pojedla. Riževo mleko ima tako malo kalorij, pa še jesti noče tistega, kar skuham na njem (zame proso, riž na tem mleku).
Aja, rada ima kokosovo mast. Tega ji dam dnevno 2 žlički. Doji se samo pred spanjem, prebuja pa se vse življenje na pol, ali eno uro, ali uro in pol.
V glavnem, sedaj me je začelo skrbeti, da tako malo je. Prej sem si rekla, da bo pa zvečer lačna ali drugi dan, pa ni tako.

ne vem, ampak jaz bi svoji najbrž kar vmes začela ponujat hrano, pač ne bi imela reda da bi le jedla. kako pa se kaj obnese če spremenite klimo, npr. na morju, ali pa v hribih. nekateri pravijo da otroci na morju jedo bistveno več kot doma, kar sicer za nas ne drži.
pa kaj so ti le rekli oz. napisali da je podhranjena, ali so ti dali tudi kak nasvet, ker to kar lahko jesta ne redi ravno. ja pa višina, kako pa je z tem, pri nas je bilo tako da je teža stala, v višino pa je vidno zrasla.

saj vem da si že napisala, da ne sme nič druga, ampak vseeno, so ti tako siromašno hrano predpisali zdravniki, ali si sama opazila težave in jo izločila? sama vem da so opažanja ravno tako merodajna če ne še bolj, kot potrjene alergije, samo morda pa je le kaj kar še pogojno lahko.

Sin je pri nekateruh stvareh trdil, da poje čisto malo, pa ima cel dan poln želodec, tudi meni se je to zgodilo že po enem riževem vaflju. Pri dr. Benčini smo na bioresonanci preverili zelo različne vrste riža, pa se je izkazalo, da nekatere za naju niso v redu, med drugimi vse tiste, po katerih je minila želja po hrani. Pri drugih živilih tega nisem opazila, tako da velja poskusiti še to.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Ničesar niso predlagali kot strogo dieto in postopno uvajanje koruze in krompirja. Ko ji dam grižljaj kruha iz Scharjeve moke, je naslednji dan rdeča. Pediater je predlagal Polical granule, vendar ima koruzni škrob in še zdravim otrokom baje povzroča drisko.
Držimo se samo doma. Mika nas iti v hotel Histrion, kjer imajo morsko vodo v bazenu, pa omahujemo.
Včeraj sem ji prvič dala flor vis probiotik, pa se je ponoči spraskala še zadaj po vratu, ne samo rokic in obraza.
Ne vem…

Če misliš bicom terapevtko Benčina, bi naša po njenem lahko jedla veliko hrane.
lp

Da, mislila sem njo. V njeni zbirki snovi je sicer riž, a ne veš, kateri. Ko smo živila prinesli s seboj, preizkušali smo pač tista, ki smo jih doma uživali ob dieti za celiakijo in že znanih alergijah, smo odkrili še kar nekaj stvari, ki nam niso odgovarjale ali le pogojno.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Moja 9 mesečnica tudi noče jesti. Ima pa reakcijo v obliki driske na pregomin, allernovo, pšenico, koruzo, sedaj pa še na zelenjavo, pa sem ji dajala samo korenje, bučke, blitvo, cvetačo in brokoli. Blitvo smo že izločili, ker ji škodi, sedaj kaže da ji tudi cvetača škodi. Alergijski testi so bili vsi negativni, sedaj čakamo zopet na polikliniko, pediatrinja pa mi namesto nasveta pravi samo, da ona zoper driske nima kaj storiti. Sicer smo tudi blato dali na infektološko in že dva meseca čakamo izvide. No sedaj pa kljub mali izbiri hrane, še te noče jesti. danes 7 ur ni hotela nobenega grižljaja, pa sem ji ponujala vsako uro, raje se je drla in bila lačna. Tekočino tudi zavrača. Nato sem ji kar na silo vsilila hrano v usta, zraven pa jokala, ko jo tako protestirala. Enkrat je že bila dehidrirana, ne bi šla še enkrat skozi to.

Uboga oz. obe. Od zelenjave najmanj škodijo buče in sladka repa. lp

v probiotikih so mlečne kulture

New Report

Close