Najdi forum

noč ima svojo moč?

Že dve noči zaporedoma se mi dogaja, da se moja 4 tedne stara Teja zbuja na 45 min do 1 uro; ker predvidevam da je lačna jo dam k prsim. Po slabih petih minutah neha sesat in zaspi; poskušala sem jo zbudit, da bi jedla naprej, pa ni šlo. Ko pa sem jo odnesla v njeno posteljico se je takoj zbudila. Sicer je potem zaspala nazaj, ampak to ni bil tisti spanec, ki sem ga bila pri njej navajana od prejšnjih noči.
Ker se tako pogosto zbuja je tečkana tudi čez dan (jaz pa tudi) – včeraj ni spala tudi čez dan skoraj nič. In kot sem rekla – noč se je ponovila. V upanju da jo bo kopanje utrudilo sva se kopali še pred spanjem, pa tudi to ni pomagalo.

Je imel kdo podobne tažave in kaj bi pomenilo to neprestano zbujanje – sklepam da lakota ni?

Hvala za pomoč kajti sem že kar malce zaskrbljena, ker so bile noči do sedaj drugačne…

Alenka

Alenka

Pri obeh otrokih smo se kar nekaj mesecev zbujali po 20x na noč. Včasih sem se že stene oprijemala, ko sem šla do posteljice, tako sem bila utrujena. Patenta, ki bi pomagal, vsaj pri mojih dveh ni bilo. Pri prijateljici je pomagalo, če sta spala v njeni postelji, pri meni tudi to ni funkcioniralo, zato sem jih puščala v njunih. Obdobje je minilo in zdaj oba spita. Mislim, da unikatnega odgovora ni, tako kot tudi ljudje in naše potrebe niso enake.

Draga Alenka

Jaz mislim,da tvoja punčka se še ni povsem privadila na ritem življenja,kar je tudi zelo normalno saj ima komaj 4 tedne.Imam sina,ki ima dva meseca in na začetku je spal ponoči kot top in zjutraj se je zbujal na točno določeno uro,sedaj pa se zbuja že zelo zgodaj in jaz z njim.Takrat vstanem,ga previjem,ker ponoči ga ne previjam,ga umijem,podojim,igram…. in sva budna dokler se spet on ne utrudi in ne zaspi.Takrat izkoristim jaz,da se spočijem ali kaj naredim doma.Tako,da se mu z vso silo prilagajam in izkoristim jaz čas,ko on spi in potem imam več časa za njega.Samo vztrajat treba in otročiček se bo že počasi navadil na red.

Draga mamica!
Imam dve punčki stari pet in dve leti. Prenekatero noč sva z mamico prebedela z njima. Poskusite, da bi spala zraven vas.
Vem, kako je otrok srečen če se lahko malo “cartla”.
Najina dve leti stara punčka še sedaj leži zraven naju, pa kljub temu nisva midva za kaj prikrajšana. Je pa res, da ko imaš enkrat otroke moraš večkrat kaj potrpet!
Pa lep pozdrav!

New Report

Close