Najdi forum

Njegova bivša in odnos z mano

Zdravo,

potrebujem različna stališča oz. mnenje ljudi, ki me ne poznajo.

Namreč zgodba je takšna. Moj zdajšnji partner je z bivšo ženo živel skupaj 8 let. Objasnil mi je, da je dal on povod za razhod. Velikokrat omeni, to je pa moja bivša želela, sem ji kupil, sva naredila ona si je želela in ker je bila njena želja sem seveda ustregel. Pri nama je pa tako, ne zahtevam, ne prosim da uredi. Lahko vse sama. Ampak občasno pa na kakšne stvari namignem, da je takoj jasno kaj želim. Ampak odgovor je vedno ne, spusti ponavadi tudi kakšno zraven, kot recimo to ne potrebujemo.
Sem jaz čudna in imam samo občutek, da je njo ljubil bolje od mene, jo razvajal….Ali je samo moja psiha?
Prosim za čimveč mnenj in odgovor.

Hvala in lep pozdrav!

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pikica

Ljubil je verjetno ni bolj…
Ali ji je res ustregel? Zdaj kot neznanka na internetu (seveda) – tisti, ki najbolj gobezdačijo, so običajno tisti, ki se lažejo
Ne vem kdaj in kako ti je dal vedeti, da je za bivšo “vse” naredil – poleg tega, da ti ona verjetno ni nič rekla.
Ugibam, da je povedal dokaj hitro, recimo, znotraj prvih treh mesecev zveze – in tvoji podzavesti dal jasno navodilo,da se njemu nič ne sme reči, ker boš zloba kot “prejšnja”, ker te bo zavrgel, hkrati pa moraš ponavljati za njim kako je super, kako je fajn, kako je ustrežljiv, če WC za seboj potegne…

Jaz imam res zelo veliko negativnih izkušenj pri medsebojnih odnosih vseh vrst. Ne bom zanikala, da je možno, da je samo iz enega ekstrema šel v drugo, ampak če je zelo “naravno” ob vsakem malenkostnem namigu, tako vešč reči ne in še kaj pod gobec vreči… Mislim, da se nekdo laže in nisi ti.
Ampak občasno pa na kakšne stvari namignem, da je takoj jasno kaj želim. Ampak odgovor je vedno ne, spusti ponavadi tudi kakšno zraven, kot recimo to ne potrebujemo.
Verjetno mu ne rečeš za nov BMW ali pa da ledvico proda na črnem trgu za iPhone.

Bom še eno svojo resnično izkušnjo delila, zaradi katere imam takšno mnenje.
En zavaljen norec se je zdiral na svojega vnuka (vrtec/prvi OŠ), ki mu je rekel, da je treba papričke od sendviča pospraviti v smeti in ne metati po tleh v parku (otrok dedku), kako je on (dedek), bil študent v študentskem domu in je tam dovolj pospravljal in zato mu nihče ne bo ukazoval kaj je on dolžen, ker on je imel najbolj urejeno in pospravljeno sobo v študentu, zdaj imajo pa drugi za delat, on je že, drugi še niso in otrok nima pojma in ga ima za poslušat “boš pametoval, ko bo tvoja študentska soba najbolj urejena v študentskem domu” … 4-6letnemu otroku. In to je iz spomina zelo na kratko – tisto je bila verbalna orgija psihoze.

Pomoje se je ta tvoj tip že od začetka lagal – verjetno ravno zato, ker je bivšo enako razvajal kot tebe. In če bi to njegovo bivšo kdaj srečala, bi bila bivša označena za lažnivko, ti pa še dodatno “vedela”, da se mu nič ne sme reči.

Sorry – kaj te briga kako je z bivšo lepo delal, če s teboj grdo. To je tako, kot če bi jaz naročila kavo in natakarici rekla, da sem plačala pa še napitnino dala v trgovini s čevlji – kaj te briga: njegova mati mu je tudi plenice menjala, ko je bil dojenček – a mu moraš zdaj zaploskati, da je sam šel na WC?
Vajina zveza ni nadaljevanje njegove prejšnje: resnični in lažni “boni”, ki jih je pri bivši pustil, niso vnovčjivi pri tebi.

Lp in veliko sreče. Pa upam, da te nisem spreobrnila v pesimizem. 🙂

Zdravo,

bom ti napisala tako.
Sama sem bila v isti situaciji kot ti, vedno poslušala kaj je kupil bivši, kam jo je peljal, kam na dopust… bla bla bla. Vedno ista zgodba. Sama nisem dobila od njega nič v 4 letih. 1 stvar in to je bil prstan za 60€, ki sem ga dobesedno izsilila za darilo. Še dopust sem plačala sama. Šlo mi je izredno na živce ko sem vedno poslušala kaj je dobila ona in vem, da je dobila, saj je takrat imel denarja viška. V najini zvezi pa ga več ni bilo in sem na koncu jaz podpirala vse kaj je bilo možno. Vsa plača je šla v stvari, ki so bile tudi za njega in za hišo (njegovo, ki si jo je gradil z bivšo in še glede tega vedno poslušala kaj je ona želela itd…). Na koncu mi je že šlo vse na živce ( še druge stvari, ki niso povezane s tem) in sem mu dobesedno en večer ukradla kartico in sem si drug dan šla kupiti nekaj oblačil. Na koncu sem ugotovila, da itak ne za njega in ne njegovo družino ne bom dovolj dobra, ker nisem niti malo podobna bivši, čeprav sem zraven redne službe še študirala, se ukvarjala z njegovimi stvarmi in skrbela za vse po vrsti, ona pa nič od tega.
Močno ti priporočam, da se ga znebiš drugače boš še naprej poslušala te bedarije in se obremenjevala s stvarmi zakaj pa ti ne dobiš, tudi jaz sem se ga in moje življenje je od takrat fenomenalno in niti malo ne pogrešam zgodb o njegovi bivši in drugi bivši pa tretji bivši.

Najdi si nekoga, kateremu ne bo težko kupiti čokolade/rož/oblačil itd. čeprav to seveda ni vse v zvezi ampak nekatere stvari pa si človek tudi zasluži. Sama še za rojstni dan nisem od njega dobila nič, še komaj tisti vse najboljše.

To ne pomeni da jo je bolj ljubil, pac enkrat ti zacne presedat da si prevec ustrežljiv, in bo trajal da se znebi občutka izkoriščanja, ki ga ima zaradi bivše. Ne paničari ☺️
Good luck

z namigovanjem boš ostala praznih rok. V odnosu je treba jasno in glasno povedati, kaj hočeš, kaj si želiš, kje si pripravljena skleniti kompromis, kaj ti ni pomembno. Pa se odnos hitro izkristalizira.
Glede bivše pa 100% naklada, pa 80% verjetnosti je, da ga je ona pustila.

Ni je bolj ljubil, model sam laze kok je bil dober. Nakladac…

Neglede kaj ti je rekel, vedno je resnica, cca. pol tega kar ti je povedal.
8 let ni malo in samo ON se je razdajal?
ON je dal povod za konec veze? Hkrati pa jo se vedno omenja?

Moj bivši je se vedno v stikih z menoj, na skrivaj, ker ve, da si njegova doma trga lase z glave, če me samo omeni.
Večkrat mi napise da sem ljubezen njegovega življenja, tudi na kavo greva, ko pride….

Verjetno pa doma prodaja zgodbe, ki jih ti poslušaš….
Ce te skrbi,… kjer je dim – je tudi ogenj

Jaz sem zelo prepričana, da je lažnivec in manipulant. Želi, da se počutiš manj vredno od nje, zato da se mu boš čimveč dokazovala, kako da si boljša in vrednejša. Zakaj bi ti vsako stvar odrekel? To ni normalno.
Ti imaš pravico do moškega, ki te bo poslušal, se s tabo pomenil, kaj rabita in kaj ne in te obravnaval kot enakovredno partnerko. Ne rabiš se z njo primerjat, še manj je on upravičen do znašanja nad tabo za njena dejanja.
Odrasti, nehaj namigovati in ga tretiraj kot partnerja, ne božanstvo. Če kaj rabita, to glasno in odločno povej in če te zabije nazaj, ne utihni kot en otrok. Ne meči munaprej bivše ampak vztrajaj za tisto, kar želiš. Ne dovoli, da te ponižuje, čustveno zapostavlja, omenjanje bivše pa mu povej, naj neha, če te moti. Imaš vso pravico do tega. Omenja jo samo, da te s tem kontrolira.
Če nisi srečna, odidi. Bi se bilo zanimivo pogovoriti z bivšo. Stavim, da je doživljala isto, kot ti. Zato je pa šla. Nobene pobude ni bilo z njegove strani.

Objava je z leta 2020. Upam, da si do zdaj že spakirala kufre in šla. Ali pa vsaj, da se je izboljšalo stanje, ker si se  naučila tega, da ti ni treba vsega sami narediti. In da si mu znala povedat in prosit “tega ne morem narediti, mi lahko pomagaš ” ali “to se je pokvarilo,  lahko ti to porihtas, saj veš, boljše se spoznaš pač na nek lep način ga okrog obrnit za več aktivnosti.  Ce pac ni šlo, pa ni šlo.

 

Kar se tice govorjenja,  kako je bilo v prejšnji  zvezi. Niti približno ne verjemi.

Moja izkusnja.. Ko tako omenjajo bivse pomeni, da niso zares koncali z njo, se vedno si zelijo nekaj oz. Zalujejo za bivso itd. Ce bi resnicno zelel naprej s tabo in bi mu pomenila vec, ne bi vec omenjal bivse…. Rdeca zastava….. A tudi vi konstantno omenjate bivsega?

 

 

Seveda ni samo tvoja psiha. Pač res je tko. Se pa vprašaj za kaj si z njim, dobri geni? Spijazni se, da z njim nisi zaradi ljubezni vendar česar drugega?

ni je prebolel in primerja v smislu, da bi bilo bolje, da bi njo obdržal…nostalgija

Gospod ima težave sam s seboj. Ni prebolel svoje bivše ali pa tega ne, da je bil preveč ustrežljiv in predober z njo. In se boji, da bo zdaj spet “kratko potegnil”. Ne vem pa, če si ti pripravljena, da to poslušaš in nekako zdraviš njegovo bolno psiho. Mislim, da bi moral biti fant malo sam, da se ohladi in ko bo ozdravljen vseh travm, bo pripravljen na novo zvezo. Ali pa sploh ne.

 

Odgovor na objavo uporabnika
Pikica86, 16.12.2020 ob 20:06

Zdravo,

potrebujem različna stališča oz. mnenje ljudi, ki me ne poznajo.

Namreč zgodba je takšna. Moj zdajšnji partner je z bivšo ženo živel skupaj 8 let. Objasnil mi je, da je dal on povod za razhod. Velikokrat omeni, to je pa moja bivša želela, sem ji kupil, sva naredila ona si je želela in ker je bila njena želja sem seveda ustregel. Pri nama je pa tako, ne zahtevam, ne prosim da uredi. Lahko vse sama. Ampak občasno pa na kakšne stvari namignem, da je takoj jasno kaj želim. Ampak odgovor je vedno ne, spusti ponavadi tudi kakšno zraven, kot recimo to ne potrebujemo.
Sem jaz čudna in imam samo občutek, da je njo ljubil bolje od mene, jo razvajal….Ali je samo moja psiha?
Prosim za čimveč mnenj in odgovor.

Hvala in lep pozdrav!

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.


@Pikica86
,

nekako dvomim, da je bivšo bolj ljubil.

Bolj zaskrbljujoče je dejtvo, da jo velikokrat omenja,
kar nakazuje na to, da je v resnici(še) ni prebolel,
posledično pa bi to pomenilo tudi, da je po domače povedano ”naklada”.

Seveda je to samo moje mnenje, ”previdnost je pa mati modrosti”.

New Report

Close