nizek pritisk
Spoštovani!
Zanima me, če obstaja kakšno zdravilo za zviševanje pritiska saj je ta pri meni zelo nizek (96/58, pulz 79 (merjen okoli poldneva)). Stara sem 25 let, zelo zaposlena, imam 3leta starega sina, ki seveda tudi veliko zahteva. Vse mi sicer zelo lepo uspeva vendar s prevelikimi napori saj sem velikokrat (tudi neupravičeno) utrujena in menim da je za slabo počutje kriv nizek pritisk. Drugače skrbimo za zdravo prehrano,smo veliko na svežem zraku in se rekreiramo. Če imamo kaj na našem tržišču mi prosim posredujte ime in če zanj potrebujem recept.
Hvala za odgovor!
Imejte se lepo
Spoštovana gospa!
Vprašanje, ki ste mi ga zastavili, je vprašanje za Vašega zdravnika.
Nizek krvni tlak je lahko posledica številnih dejavnikov, katerih prilagoditev uravnava delovanje ledvic in avtonomno živčevje.
Krvni tlak se namreč skozi življenje spreminja. Odrasli na primer imamo višji krvni tlak kot dojenčki. Krvni tlak je višji, če se gibljemo in nižji, če mirujemo. Krvni tlak se lahko zniža, če se zmanjša črpalna dejavnost srca, če se veliko tekočine izloči iz telesa, če se razširijo žile,…
Zato je uravnavanje krvnega tlaka precej bolj komplicirano, kot je videti na prvi pogled. Delovanje zdravil, ki jih zdravniki predpisujejo v ta namen, je različno, odvisno od vzroka na katerem temelji znižan krvni tlak.
Svetujem Vam, da se pogovorite s svojim zdravnikom, ki Vas bo zagotovo temeljito pregledal, preden Vam bo predpisal ustrezno zdravilo. Jaz pa v nobenem primeru nisem pooblaščena za drugačen nasvet, kot za ta, ki sem Vam ga dala.
Tudi jaz Vam želim, da bi kar čimprej rešili svoj problem in se imeli lepo!
Forum je zaprt za komentiranje.