Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Nizek prag za bolečino…help!

Nizek prag za bolečino…help!

Moj problem je zelo nizek prag za bolečino, kar je seveda zoprno tudi za zdravnika, ker nehote trzam, ko me zaboli. Čaka me obisk pri zobozdravniku, kar mi je vedno še posebno mučenje. Ali je smiselno, da vzamem pred obravnavo nekaj proti bolečini, oz. ali to deluje? Če da, kaj naj vzamem in koliko pred obravnavo?

Pozdravljeni,

zakaj se ne dogovorite za poseg z uporabo lokalnega anestetika?

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Sama moram povedat da nekateri-starejši zobozdravniki nočejo devat inekcij proti bolečini.Ne vem zakaj.
Sem sama zadnjič skakala po stolu od bolečine,pa sem že prej povedala ,da bi raje inekcijo.In seveda pol nisem mogla dat mira,če boli ko hudič in je zoboz.skoraj klel v pričo mene,ker pač mi je potem moral dat inekcijo,drugače nebi mogel delat.Pol je šlo pa brez problema.
Ne vem zakaj se tega izogibajo.

Ker bi me pogoltniti tableto manj bolelo od igle, s katero dobim lokalno anestezijo…

Spoštovana dr. Prebilova, pri nizkem pragu za bolečino je tudi injekcija lahko problem…v skrajnem primeru vem da ne gre brez tega, vendar je bilo moje vprašanje – ali obstaja tableta, ki bi jo lahko vzela vnaprej. Ne domišljam si, da bi tako popolnoma preprečila bolečino, ampak vsaj ublažila bi jo mogoče lahko?

Lp!

…zato, ker meni starejši zdravnik reče, da noče dat injekcije pri vrtanju, ker potem točno vidi (na meni, ko trzam :)), kdaj je dovolj pobrusil. In plomba drži, mimogrede, mami je držala (ne vem če plomba ali krona) od istega ZZ 36 let.

Sem pa včeraj doživel puljenje spodnje 6-ice skoraj na živo, sicer ne puljenje, ampak lomljenje po kosih, zgleda injekcije niso prijele. Tako da je bilo klasično vrtanje milina.

Muca 123,

če je problem tudi lokalna anestezija, potem ostane samo še sedacija in pa poseg v splošni anesteziji. Po doktrini, ki je veljavna v našem področju, se oba posega izvajata v zato namenjenih ambulantah, s prisotnostjo anesteziologa. Lahko povprašate svojega splošnega zdravnika, ki vam bo glede na vaše zdravstveno stanje predpisal pomirjevalo oz. analgetik za oralno uporabo pred zobozdravniškim posegom.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close