Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva nizek krvni zlak v zgodnji nosečnosti

nizek krvni zlak v zgodnji nosečnosti

Pozdravljeni,

stara sem 24 let, 2. noseča, v 6. tednu nosečnosti. Prva nosečnost bp. Za razliko od prve nosečnosti, ko sem že v 5. tednu bruhala, vse mi je smrdelo, strašno povečane prsi. Zdaj pa, če ne bi naredila testa sploh vedela ne bi da sem noseča. Se nosečnosti med sabo lahko tako zelo razlikujejo?

V prvi nosečnosti sem si merila krvni tlak in je bil vedno normalen 120/80. Prav tako sem tudi pred to drugo nosečnostjo imela krvni tlak vedno v mejah normale. Danes sem si zgolj iz radovednosti šla merit krvni tlak in ga imam 100/60. Počutim se sicer super… pred nosečnostjo sem imela vrtoglavice, ki pa so sedaj izginile. Na vasem forumu sem brala, da nizek krvni tlak kaže na dobro vraščenost posteljice. To se lahko pokaže že tako zelo zgodaj?
hvala za vse vaše odgovore.

da, glede slabosti in bruhanja so si nosečnosti lahko tako različne, nekoliko nižji krvni tlak pa je v nosečnosti dober znak, ne grožnja.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close