nivo Beta HCG
za enkrat nadaljujte s terapijo in v torek ponovite test beta hCG.
mislim, da dobro kaže
da, to je v redu
Pozdravljeni.
V ponedeljek, 15. Dan po prenosu 5 dnevne sveze blastociste 4aa, je bila na kliniki v Ljubljani beta HCG 224. Merske enote zal ne vem.
Danes, dva dni kasneje, sem kri dala v domacem ZD, kjer so testirali P-HCG celokupni kvanti. Je to enako kot beta hcg?
Danes je rezultat: 5564 IU/L (ref.vred. <5.4).
Je ta rezultat v redu? Pa to veliko narascanje?
hvala za odgovor.
lep pozdrav.
Spoštovani,
kaj in v kakšnem kontekstu ste brali na Googlu o povezavi z DS ne vem, ampak sem prepričan, da ste nakaj narobe razumeli in da pri tem ne gre ne za celokupni hCG niti za običajno beta hCG. Dvojni hormonski test pri NS uporablja “prosti beta hCG”, ki je nekaj povsem ločenega od hCG, ki ga uporabljamo za ugotavljanje nosečnosti. Glede preverjanja beta hCG pa venomer poudarjam, da so primerljive le vrednosti izvidov, ki so opravljeni pri istem laboratoriju, ker ima vsak svoje standrade in med laboratoriji vrednosti ni mogoče primerjati. Edina preiskava, ki bi vam glede ocene rasti beta hCG povedala kaj več bi bila UZ preiskava.
Spoštovani,
ob teh vrednostih nad 50.000 bi me predvsem zanimalo, kakšna je UZ slika te nosečnosti. Ima nosečnost živ plod ali ne in koliko njegova velikost ustreza trajanju nosečnosti. Brez UZ slike omenjeno gibanje vrednosti beta hCG praktično ne morem komentirati.
v tem primeru me vrednost beta hCG sploh ne zanima več.
rast beta hCG ima asimptotično krivuljo oziroma celo po določenem času, od nekje 11., 12. tedna dalje začne upadati, pa z nosečnostjo ni nič narobe. Povprečna vrednost beta hCG po 20. tednu je namreč okrog 20.000